contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse De Capsuni Si Glazura De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Blatul alb

  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 50 g faina
  • 20 g amidon
  • 1 lingura unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie

Blat negru

  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 25 g faina
  • 20 g amidon
  • 25 g cacao
  • 1 lingura unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Mousse de capsuni

  • 300 g capsuni
  • 5 linguri zahar pudra
  • 400 g smanatana facuta frisca
  • 1 pachet gelatina, inmuiata in 5 linguri lapte
  • cateva capsuni pentru decor

Glazura de ciocolata

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri smatana dulce


    Blaturile se fac la fel si se coc in forma rotunda detasabila.
    Bate albusurile spuma tare.
    Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce ajung albe. Adauga esenta si uleiul. Amesteca. Adauga faina, amidonul si praful de copt (si cacaoa pentru blatul negru) si mixeaza. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile.
    Baza formei rotunde se acopera cu foaie de copt unsa cu unt. Coace la 180 C cam 10 minute (fa testul cu scobitoarea). Blaturile ies subtiri.
    Blaturile se scot din forme si se racesc pe gratar.
    Pentru mousse mixeaza capsunile cu un blender vertical. Da pasta printr-o sita groasa, ca sa nu mai fie seminte. Incalzeste putin sucul de capsuni cu zaharul, ca sa se topeasca. Ia de pe foc, adauga gelatina si incorporeaz-o. Lasa la racit si adauga frisca. Pune la frigider pana se intareste, dar mai poate fi intinsa.
    Tortul se monteaza in forma in care ai copt blaturile. Pentru asta unge mai intai forma cu unt. Pune blatul negru in forma. Pune felii de capsuni in picioare, de jur imprejur. Toarna moussul si niveleaza. Pune blatul alb deasupra. Da la frigider pentru 24 ore.
    A doua zi scoate tortul din forma cu blatul negru ca baza.
    Topeste ciocolata cu smanatana la baia de aburi. Amesteca sa se omogenizeze. Lasa la racit. Glazureaza tortul.
    Orneaza cu cateva capsuni.





    Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com