Tort Cu Migdale Si Cafea
Sursa Tort cu migdale si cafea
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dr. Oetker împarte deja darurile de Crăciun, pentru că Iarna asta, Moșul stă mai mult!
Iarna aceasta, Moșul și-a prelungit prezența și oferă cadouri începând cu 15 octombrie și până pe 31 ianuarie! Tot ce trebuie să faci tu este să prăjiturești.
Dr. Oetker dă startul campaniei Iarna asta, Moșul stă mai mult! Cumperi 5 ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, te înscrii în promoție cu numărul bonului fiscal, prin SMS la 1860* sau online pe www.oetker.ro.
Cadourile sunt diverse și pe gustul tuturor: 3 excursii lunare în Bucovina, 100 de mixere de mână, 100 de aparate de fotografiat, 100 de seturi de enciclopedii, și, Marele Premiu, o mașină Volkwagen Tiguan!
Vă invit și pe site-ul www.oetker.ro, secțiunea Promoții, unde găsiti o lume de gusturi și culori: rețete creative pentru Crăciun, tips&tricks pentru un prăjiturit ușor, ingrediente ispititoare, pe care să le folosești și tu în prăjiturile pe care le oferi celor dragi.
M-am gandit la un tort cu stelute de Craciun... la un tort de migdale...dar si de cafea, doar sunt coffee addict ;-)...si cu martipan...si am gasit mai multe torturi in diverse reviste cu un pic din fiecare.
E un tort aromat, parfumat, placut, nu o sa va vina sa credeti ce priza minunata face dulceata de capsuni cu crema de cafea...mmm, chiar va rog sa-l incercati.
Atat de bun a fost, incat s-a evaporat in doua zile, va jur!
Ingrediente pentru blat:
6 oua,
150g zahar,
100g faina,
1 lingura esenta de migdale Dr.Oetker,
1 plic praf de copt Dr.Oetker,
50g unt,
1 praf de sare.
Ingrediente pentru crema:
200g unt,
3 galbenusuri,
100g migdale,
200g zahar,
5 linguri cafea lichida,
3 linguri cafea solubila,
1 lingura esenta de cafea Dr.Oetker,
1 borcan mic cu gem de capsuni.
Ingrediente pentru decor:
100g ciocolata alba,
50g ciocolata neagra,
150g martipan Dr.Oetker,
50g boabe de cafea.
Mod de preparare:
Blatul: Bati albusurile spuma cu un praf de sare.
Freci galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Apoi adaugi faina cu praful de copt, migdalele macinate,
esenta de migdale
si untul topit. Torni aluatul intr-o forma detassabila si o dai la cuptor pentru 30 de minute.
Crema: Freci untul cu zaharul,
apoi incorporezi treptat galbenusurile,
fulgii de migdalele- pe care i-am prajit un pic cat sa devina crocanti intr-o tigaie fara grasime-, cafeaua lichida-pe care am indulcit-o, esenta de cafea
si amesteci. Adaugi si cafeaua solubila nedizolvata.Dai la rece.
Decorul: Martipanul il intinzi pe masa presarata cu zahar pudra
si decupezi stelute mici si mari cu forma pentru fursecuri.
Topesti ciocolata alba pe baie de aburi si ungi stelutele mici cu ea, apoi dai la congelator. Se repeta operatiunea de doua ori.
Topesti si ciocolata neagra si trasezi dungi peste stelutele de ciocolata alba.
Asamblare:
Tai blatul in doua rezultand trei parti.
Fiecare blat vine uns cu dulceata de capsuni in strat subtire.
Peste dulceata punem crema pe care am impartit-o in trei.La final, acoperim tot tortul in crema si dam la rece.
Stelutele mari de martipan se vor aseza pe marginea blatului, iar cele mici, deasupra.
Ar fi trebuit sa fac niste floricele din crema sau din frisca, dar pentru ca mi-a mai ramas martipan, am decis sa fac niste bilute in care am infipt stelutele mici si le-am asezat pe blat.
Am rasnit niste ciocolata peste stelute, am presarat cateva boabe de cafea si gata tortul! Mos Nicolae poate sa vina ca am cu ce sa-l servesc ;-)
La multi ani tuturor Nicoletelor si Nicolailor!!Sa fiti sanatosi si iubiti!