contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Miere Si Praline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Blat :
3 oua
100 g miere lichida
130 g unt topit
5 lg lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
1/2 lgt ghimbir macinat
1 lgt scortisoara
Citeste mai mult  ... >>>
Crema :
400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
100 g praline
1 plic gelatina granulata (10 g)
4 lg cu varf zahar pudra (sau 2 lg cu varf zahar pudra pentru frisca lichida)
Decor :
50 g ciocolata neagra
1 lg miere
20 g unt
Mod de preparare :
      Blat : mixam ouale cu mierea lichida, adaugam untul topit si racit, laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copr, praful de sare, scortisoara si ghimbirul.



       Compozitia o turnam intr-o forma de tort (d=24 cm) si o dam la cuptor pana devine aurie deasupra.


       Dupa ce blatul s-a racit, decupam cu ajutorul unui cutit bine ascutit, partea de deasupra, iar cu ajutorul unei linguri scobim miezul blatului. " Capacul " decupat si miezul le sfaramam intre degetele de la maini, intr-un castron.

       Crema : mixam smantana pentru frisca spuma tare, adaugam apoi zaharul pudra, iar la final gelatina hidratata in 50 ml apa rce si apoi topita pe foc mic, fara a o da in clocot.
       In gelatina topita adaugam 2 lg din frisca batuta spuma , apoi o amestecam cu restul de frisca. Incorporam pralinele taiate bucati.
       Cine foloseste smantana pentru frisca adauga 4 lg zahar pudra , iar pentru frisca lichida 2 lg zahar pudra.



       Cu aceasta crema umplem tortul, punand cat mai multa crema in interior, si apoi modelam , pentru a obtine o movila.

       Sub tort asezam fasii de hartie, pentru a nu se murdari platoul.     
Peste crema presaram blatul sfaramat, iar cu ajutorul mainilor presam putin.

       Decor : ingredientele le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza.

       Cu o lingura facem linii peste tort. (eu am pus mai multa glazura, chiar am vrut sa-l invelesc in ciocolata...) Eventual cine doreste poate sa il decoreze si cu linii de ciocolata alba.

       Dam torul la rece pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.



Pofta buna ! :)