Tort Cu Mere
Sursa Tort cu mere
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
blat(forma de 26 cm)
- 4 oua
- 120 gr faina
- 120 gr zahar
- 6 mere
- 150 gr zahar
- 2 portocale
- 2 pliculete gelatina
- o fiola vanilie
- 250 ml frisca lichida
- scortisoara/ciocolata rasa
Pentru inceput ne apucam de blat: ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul, aprox. 15-20min, apoi adaugam treptat faina cernuta. Aluatul obtinut se toarna in forma si se coace la foc mic timp de 25-30 min. apoi se lasa la racit.
!!!!! Eu nu am mai folosit gelatina caci si fara ea merele tot au stat pe blat voi o puteti pune, insa inainte o lasati la inmuiat apoi o topiti la mo. sau pe baie de aburi, apoi adaugati peste compot!
Cand merele au fiert adaugam sucul de la portocale si esenta de vanilie mai lasam 1 min. si stingem focul.
Lasam la rececateva ore apoi ornam cu friscadupa bunul plac si preseram scortisoara sau ciocolata rasa!
Perfect.................!
Multumesc pentru reteta Licutei Marin!