contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Se face usor si dispare la fel de usor! Simplu, gustos, pufos, insiropat, racoritor, minunat, perfect ;)))........ mai ales pe asa vreme...!

Ingrediente:
blat(forma de 26 cm)
  • 4 oua
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar
Pentru umplutura
  • 6 mere
  • 150 gr zahar
  • 2 portocale
  • 2 pliculete gelatina
  • o fiola vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • scortisoara/ciocolata rasa
Preparare
Pentru inceput ne apucam de blat: ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul, aprox. 15-20min, apoi adaugam treptat faina cernuta. Aluatul obtinut se toarna in forma si se coace la foc mic timp de 25-30 min. apoi se lasa la racit.

Acum cat sta blatul la bronzat ne putem apuca sa pregatim merele. Le spalam si curatam de coaja apoi le scoatem cotorul si le taiem feli pe care le punem la fiert in apa cat sa le acopere, impreuna cuzaharul.
!!!!! Eu nu am mai folosit gelatina caci si fara ea merele tot au stat pe blat voi o puteti pune, insa inainte o lasati la inmuiat apoi o topiti la mo. sau pe baie de aburi, apoi adaugati peste compot!
Cand merele au fiert adaugam sucul de la portocale si esenta de vanilie mai lasam 1 min. si stingem focul.

Lasam la racit. Blatul racit se pune pe un platou si apoi inelul de forma, se inteapa blatul din loc in loc apoi se pun merele si sucul. Merele le apasam putin cu o lingura.

Lasam la rececateva ore apoi ornam cu friscadupa bunul plac si preseram scortisoara sau ciocolata rasa!
Perfect.................!
Multumesc pentru reteta Licutei Marin!