Tort Cu Mere
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Pentru blat:
8 oua, 16 linguri zahar, 8 linguri ulei, 8 linguri faina, esenta de vanilie
Pentru stratul de mere:
1 kg cu mere, 2-3 linguri zahar, 50 g unt,
1 lingurita scortisoara , 1/2 lingurita cardamom
Pentru decor:
frisca, fulgi de migdale
PREPARARE:
Merele se spala, se curata de coaja si
se taie felii. Se pun intr-o tava si se
presara peste ele zahar, scortisoara ,
cardamom .Deasupra se repartizeaza
untul taiat in bucati mici. Se da tava
la cuptor pana se inmoaie putin merele.
Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul
se adauga galbenusurile ,uleiul,esenta si
faina. Se imparte compozitia in doua.
Prima jumatate se aseaza deasupra merelor .
Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute.
Se lasa sa se racoreasca putin
si se rastoarna pe platou,
astfel incat merele sa ramana deasupra.
In aceeasi tava se coace o a doua foaie din
jumatatea de aluat oprita.
Dupa ce s-a copt si este rece ,se aseaza deasupra
merelor, acestea ramand la mijloc.
Se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars ,
apoi se imbraca tortul cu frisca si se
presara fulgi de migdale.
Pentru un aspect mai deosebit se poate
amesteca in o parte din frisca , o lingurita cu cacao.
Revin cu poze in sectiune.