Tort Cu Mere
Sursa Tort cu mere
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Ingrediente
- 400 gr mere, curatate de samburi si taiate felii
- coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
- 1 pachet Mix pentru 9 torturi Dr.Oetker
- 80 gr unt, la temperatura camerei
- 2 oua
- 50 ml lapte
- 50 gr zahar
- ½ lingurita scortisoara macinata
- ½ lingurita cuisoare macinate
- ½ lingurita ghimbir macinat
Preparare
- Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda de 23 cm diametru.
- Merele se amesteca cu coaja rasa si zeama de lamaie si se pun deoparte.Zaharul se amesteca cu scortisoara, cuisoarele si ghimbirul apoi se pune deoaprte.
- Intr-un vas, se amesteca Mixul pentru 9 torturi cu untul, ouale si laptele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Se aseaza deasupra feliile de mere si se presara cu zaharul aromat.Tortul se da la copt 50 minute apoi se lasa sa se raceasca.