contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mere Si Mascarpone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Acest minunat tort este o combinatie de blat pufos, mar crocant si spuma de mascarpone.Un adevarat deliciu.
Blat
-5 oua
-5 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-4 linguri faina
Crema de mere
-1 kg mere dulci
-zeama de la o lamaie
-1 plic gelatina
-100 g zahar
-2 lingurite esenta de migdale
Crema de mascarpone
-250 g mascarpone
-5 galbenusuri(sau un Danette de vanilie)
-100 g zahar pudra vanilat
-cacao dulce
Mod de preparare
1.Se separa ouale pentru blat.Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zahar si zahar vanilat.Se incorporeaza galbenusurile si se mai bat 7-8 minute.La final se adauga faina cernuta si se amesteca cu o paleta, usor sa nu se lase.Se da la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 20-25 de minute.Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
3.Se curata merele de coaja si se taie in felii potrivit de groase.Se stropesc cu zeama de lamaie si se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita, la foc domol.Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.Dupa ce se topeste zaharul si merele lasa suc se adauga gelatina.Se ia compozitia de pe foc si se amesteca pana se topeste gelatina.Se adauga esenta de migdale.
3.Blatul se scoate din forma si se aseaza pe platou.Se inconjoara cu inelul formei si se acopera cu crema de mere.Se da la rece pana se intareste compozitia.Se mixeaza mascarponele cu galbenusuri(eu am folosit Danette de vanilie pt ca tortul era pentru nasa mea graviduta) si zaharul pudra vanilat.Se ia cercul formei, se orneaza tortul cu crema de mascarpone si se pudreaza cu cacao dulce.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com