Tort Cu Mere Si Frisca
Sursa Tort cu mere si frisca
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru inceput avem nevoie de:
300 gr zahar1,5 kg mere (depinde cat de mare este tava)
1 pahar mic cu apa
esente
scortisoara
Se caramelizeaza zaharul pe tava de tort, dupa care merele curatate de coaja si de seminte se aseaza in tava. Se toarna peste ele apa si se lasa sa fiarba pana scade apa.
Cand este gata se pune peste mere un pic de unt si scortisoara.
Pandispan.
8 oua
8 linguri apa
8 linguri ulei
300 gr zahar
300 gr faina
Se bat albusurile spuma, se pune la fiert apa cu zaharul, iar apoi se toarna fierbinte peste albusurile batute spuma. Pui galbenusurile pe rand, cele 8 linguri de ulei, iar apoi faina in ploaie mestecandu-se de jos in sus
Se toarna compozitia peste mere si se da la cuptor
Cand se raceste se orneaza cu frisca
Pofta buna!