contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mere Caramelizate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Merele reprezinta intotdeauna un ingredient foarte bun pentru prajiturile de tot felul.

Ce îţi trebuie pentru un tort (poza1):
- 4 mere
- 100 gr unt
- 100 gr de zahar pentru caramelizata
- 100 gr nuca macinata
-esenta de rom

Pentru blat:
- 100 gr de zahar brun
- 4 oua
-250 gr faina
-1 plic praf de copt
-150 ml lapte
-coaja de lamaie
-zahar vanilat
- 50 ml ulei

Pentru ornat:
-frisca, ornamente de ciocolata

Plan de lucru:
- curatam si feliem merele, iar apoi le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze (poza 2)
- caramelizam zaharul in unt apoi turnam esenta de rom(pozele 3, 4 si 5)
- turnam zaharul caramelizat intr-o forma circulara si aranjam merele (poza 6).
- presaram nuca macinata peste mere (poza 7).
- preparam blatul. Intr-un castron mai mare, mixam ouale cu zaharul si treptat turnam uleiul (pozele 8 si 9). Turnam laptele amestecat cu coaja de lamaie (poza 10)
- amestecam faina cu praful de copt (poza 11), iar apoi le omogenizam cu compozitia din castron (pozele 12 si 13)
- turnam blatul peste mere (pozele 14 si 15)
- bagam la cuptor pana cand se rumeneste (poza 16)
- intoarcem si desprindem din forma rotunda (poza 17)
- pofta buna! (pozele 18 si 19)

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 20 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)

tort cu mere caramelizate 1 tort cu mere caramelizate 2 tort cu mere caramelizate 3 tort cu mere caramelizate 4 tort cu mere caramelizate 5 tort cu mere caramelizate 6 tort cu mere caramelizate 7 tort cu mere caramelizate 8 tort cu mere caramelizate 9 tort cu mere caramelizate 10 tort cu mere caramelizate 11 tort cu mere caramelizate 12 tort cu mere caramelizate 13 tort cu mere caramelizate 14 tort cu mere caramelizate 15 tort cu mere caramelizate 16 tort cu mere caramelizate 17 tort cu mere caramelizate 18 tort cu mere caramelizate 19
Filed under: C3. Torturi


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com