Tort Cu Mere Caramelizate
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Merele reprezinta intotdeauna un ingredient foarte bun pentru prajiturile de tot felul.
Ce îţi trebuie pentru un tort (poza1):
- 4 mere
- 100 gr unt
- 100 gr de zahar pentru caramelizata
- 100 gr nuca macinata
-esenta de rom
Pentru blat:
- 100 gr de zahar brun
- 4 oua
-250 gr faina
-1 plic praf de copt
-150 ml lapte
-coaja de lamaie
-zahar vanilat
- 50 ml ulei
Pentru ornat:
-frisca, ornamente de ciocolata
Plan de lucru:
- curatam si feliem merele, iar apoi le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze (poza 2)
- caramelizam zaharul in unt apoi turnam esenta de rom(pozele 3, 4 si 5)
- turnam zaharul caramelizat intr-o forma circulara si aranjam merele (poza 6).
- presaram nuca macinata peste mere (poza 7).
- preparam blatul. Intr-un castron mai mare, mixam ouale cu zaharul si treptat turnam uleiul (pozele 8 si 9). Turnam laptele amestecat cu coaja de lamaie (poza 10)
- amestecam faina cu praful de copt (poza 11), iar apoi le omogenizam cu compozitia din castron (pozele 12 si 13)
- turnam blatul peste mere (pozele 14 si 15)
- bagam la cuptor pana cand se rumeneste (poza 16)
- intoarcem si desprindem din forma rotunda (poza 17)
- pofta buna! (pozele 18 si 19)
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 20 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C3. Torturi