Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Craciunul din acest an a avut parfum de turta dulce :) Mi s-a parut interesanta reteta si mi-am propus sa o incerc. Nu mi-a parut rau.
Ingrediente: 1 blat de tort (home made sau din comert - eu am facut un blat din 5 oua), sau foi de prajitura din comert,
250 g mascarpone,
100 g turta dulce,
200 ml frisca lichida,
100 g iaurt,
1 lamaie,
50 g zahar,
100 g ciocolata de menaj (eu am topit niste omuleti de ciocolata),
20 g unt.
Mai intai am copt un blat de tort: am mixat 5 oua cu 150 g zahar cca 20 de minute, impreuna cu un praf de sare, dupa care in spuma de ou obtinuta am incorporat 130 g faina cernuta si 20 g cacao, treptat, amestecand cu o lingura de lemn, cu miscari usoare, largi, de jos in sus. Blatul l-am copt la 170 de garde, cca 30 de minute (pentru siguranta faceti testul scobitorii). L-am scos apoi la racorit pe un gratar.
Intr-un vas am amestecat iaurtul cu mascarpone, zeama de lamaie si zahar (nu am pus chiar toata zeama de la o lamaie), pana am obtinut o crema omogena.
Turta dulce am taiat-o bucatele mici, dupa care am amestecat-o cu crema mascarpone.
Am incorporat mai apoi si frisca lichida, batuta.
Am amestecat usor.
Pentru topping am topit untul intr-o craticioara, la baine marie, am adaugat si ciocolata (rasa) si am amestecat pana s-a topit aceasta din urma.
Blatul l-am taiat in trei.
Eu am ales sa-l insiropez (am folosit niste cappuccino).
Am montat tortul pe un platou: felie de blat, 1/3 din crema, felie de blat, 1/3 din crema, felie de blat; am imbracat tortul cu restul de crema si am decorat cu bucatele de turta dulce. Peste tort am turnat toppingul de ciocolata.