contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mascarpone Si Fructe Tropicale

Trash |   2015-07-07 11:36:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






La multi ani, Puffy & Linda!














Modificari:
* jumatate de portie
* piscoturi simple, in loc de piscoturi cu cacao
* conserva de fructe tropicale (250 g fructe), in loc de cirese
* insiropat cu sucul din concerva, nu cu lapte

Mersi, Sun Food, pentru fructele delicioase si pentru farfuriile vesele!

Citez de la sursa:

"Ce ai nevoie
1 pachet mare piscoturi cu cacao
500 ml frisca lichida
500 g mascarpone
300 g cirese fara samburi
2 pliculete gelatina
6 linguri zahar pudra
2 fiole esenta de vanilie
lapte pentru insiropat piscoturile

Cum prepari

Mai intai, am imbracat o forma de tort mare cu piscoturi inmuiate putin in lapte. 
Am pus gelatina la inmuiat in 100 ml de apa.
Am batut frisca lichida rece cu zaharul pudra pana s-a intarit, am adaugat mascarpone, esenta de vanilie si am omogenizat. 
La final am pus gelatina inmuiata si topita pe foc, dar fara sa dea in clocot, ciresele fara samburi si am amestecat foarte bine.

Am pus crema in forma de tort si deasupra am sfaramat piscoturile ramase. 
Am introdus tortul la frigider pentru cateva ore ca sa se inchege crema. 
implu si gustos!"

Ingredientele mele:
* 12 piscoturi Savoiardi
* 200 g frisca lichida Pilos
* 250 g mascarpone Lovilio
* 1 conserva fructe tropicale Sun Food (250 g fructe)
* 1 plic gelatina granule Dr. Oetker
* 5 Lg zahar pudra
* 3 Lg esenta de vanilie (2 Lg la insiropat + 1 Lg la crema)
* pentru insiropat piscoturi sucul de la conserva de fructe