Tort Cu Mascarpone Si Capsuni
articol scris de mariette blog carteacuretete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tortul nostru preferat...
cu capsuni,afine,fragi,zmeura,coacaze ,sau orice alte fructe de padure e bun,bun...Tocmai mi s-a spus ca arata mai bine in realitate :P:D
Ingrediente :
Blat:
5 oua
5 linguri zahar pudra (am folosit eu)
40 ml ulei
120 g faina
40 g amidon din porumb
5 g praf de copt (1/2 plic)
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade.
Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile spuma ,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,apoi uleiul,Se cerne faina,amidonul si praful de copt.Se adauga faina si se mixeaza usor pana se incorporeaza (sau cu o paleta de jos in sus).Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se coace 25-30 min la 170-180 grade.
Separat se pregateste crema din:
300 ml smantana pentru frisca(eu folosesc din lapte de vaca)
4 linguri zahar pudra
250 g mascarpone
80 g ciocolata alba topita(sa nu fie prea fierbinte)
capsuni-200 g
Se mixeaza frisca,se adauga zaharul,mascarponele cate putin si apoi ciocolata.Se opreste 1/4 din crema pentru deasupra .In cealalta parte se incorporeaza fructele tocate:
Se taie blatul in doua ,se pune crema.
Deasupra se orneaza cu restul de crema (alba) si se pun capsuni (150-200 g)
Foarte bun!