Tort Cu Marzipan
Sursa Tort cu Marzipan
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 10 portii
Ingrediente
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de migdale
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4 oua, separate
- 120 gr faina, cernuta
- 1 plic (10 gr) praf de copt
- un praf de sare
- 200 gr marzipan imbracat in ciocolata, tocat marunt
Preparare
- Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit o forma rotunda de 15 cm, una de 20 cm si o forma de inimioara).
- Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bate untul cu 100 gr zahar, zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de lamaie.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt.In final, se inglobeaza albusurile spuma apoi marzipanul.Compozitia obtinuta se pune in forma si se da la copt 30-40 minute.Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa plac.