contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Martipan Si Pere In Vin Rosu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Un tort/chec cu o textura foarte faina si cu un aspect pe care va las pe voi sa-l apreciati :)
Pere poached (un soi de compot neterminat :)) )
* 750ml vin rosu sec
*180g zahar
*1 baton de scortisoara
*6 pere coapte, dar cu pulpa ferma (eu am folosit soiul Bosc)
- perele se curata foarte delicat de coaja, se taie in doua cu grija si in asa fel incat sa taiati si coditele in doua
- samburii se scot cu ajutorul lingurii speciale (lingura pariziana)
- vinul, zaharul si scortisoara se dau in clocot
- se adauga jumatatile de pere (eu am fiert in 3 randuri) si se lasa sa fiarba la foc mic pt 10 minute, intorcand in 2 randuri
- am pus toate perele intr-o tava de ceramica, sa stea pe un singur rand si le-am lasat in zeama in care au fiert peste noapte (le puteti intoarce la cateva ore)
- trebuie tinute minim 5 ore in lichidul rosu, altfel nu capata asa o culoare intensa si frumoasa

Aluatul

*200g faina
*180g zahar
*120g unt la temperatura camerei
*200g martipan
*1/2 plic praf de copt
*3 oua mari (daca-s mai micute, puneti 180g faina)
- se bate spuma untul cu zaharul
- se adauga pe rand ouale
- urmeaza ingredientele uscate, pe care le incorporam cu mixerul la viteza mica
Asamblarea
- tapetam cu hartie de pergament fundul unei forma rotunde (diametrul 21cm) cu margini detasabile si ungem bine inelul cu unt
- perele se scurg bine (le-am pus pe hartie absorbanta sa stiu o treaba :) )
- aliniem perele (taiate putin din baza sa stea frumos in picioare) cum vedeti in imagine
- aluatul are consistenta unei smantani groase, curge, dar incet :)
- se toarna in tava si ca sa evitati arderea coditelor imbracati-le in folie de aluminiu de la bun inceput (eu am facut-o dupa vreo 30 de minute si era cat pe ce sa fie prea tarziu :) )
- se da tava la cuptorul incins in prealabil la 350F (al meu la 375F e ideal pt copt prajituri) pt o ora, chiar o ora si 15 minute sau pana se rumeneste frumos si scobitoarea infipta in mijlocul aluatului iese curata.
- am stins cuptorul si-am mai lasat tortul acolo pe 10 minute
- se lasa la racit si se serveste
Textura nu este a unui chec obisnuit, martipanul ii da o consistenta speciala. :)


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com