contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Margarete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Acesta e primul meu tort acoperit cu pasta de zahar. Pentru prima incercare, zic eu, arata destul de bine. Tortul l-am facut pentru noi, a fost un experiment asadar, insa pasta de zahar e o dezamagire pentru mine. Deci nu cred ca am sa mai fac vreodata tort pentru noi, acoperit cu pasta de zahar. E mult prea dulce, nu ne place gustul ei si preferam torturile acoperite cu frisca sau ciocolata. In plus, se simte si untul cu care am uns tortul si asta iarasi ma deranjeaza, pentru ca nu ne plac cremele cu unt.
Am sa revin cu reteta. Pana atunci spun doar ca interiorul e blat alb, insiropat, umplut cu mousse de ciocolata alba si mousse de zmeura. O combinatie irezistibila zic eu.
Cu aceasta ocazie am incercat si noua forma de tort detasabila pe care am primit-o cadou de la o colega. (Merci Vio .)
Pentru blat am folosit reteta de baza - blat alb.
Mousse de ciocolata alba:
-100 g ciocolata alba (Milka am pus eu)
-100 + 200 ml frisca
-1/2 plic gelatina hidratata
In 100 ml frisca topim ciocolata alba si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se topeste gelatina si lasam sa se raceasca, apoi adaugam 150 ml frisca batuta.
Mousse de zmeura:
-300 g zmeura
-4 linguri zahar pudra
-200 ml frisca
-1/2 plic gelatina gidratata
Zmeura (eu am avut in congelator) o lasam sa se decongeleze, apoi o pasam sa separam samburii. Piureul obtinut il amestecam cu zaharul pudra si il punem la fiert. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere, luam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se dizolva gelatina si lasam sa se raceasca. Dupa racire se adauga frisca batuta si se amesteca.


Blatul il taiem in doua. Prima foaie de blat o asezam pe tava si punem inelul detasabil. Insiropam blatul (apa+zahar+zeama de la zmeura), punem mouss-ul de ciocolata si dam la frigider pana preparam mousse-ul de zmeura. Cand mousse-ul de ciocolata s-a intarit ne apucam de facut cel de zmeura, apoi il punem peste cel de ciocolata. Din nou lasam la frigider sa se intareasca putin, apoi punem al doilea blat insiropat.

Dupa minim 2 ore (eu l-am lasat peste noapte) scoatem inelul detasabil si ornam tortul dupa preferinta. In cazul meu, l-am uns putin cu unt amestecat cu zahar pudra si am pus apoi pasta de zahar.
Margaretele le-am pensulat cu apa si le-am asezat pe tort. In cateva minute se lipesc. Se pot lipi si cu miere sau energizant.









Articol recomandat de criss75-despremine.blogspot.com