Tort Cu Mango Si Piersici
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INREDIENTE :
- Diametrul formei 22 cm
ptr blat :
-aprox 36 buc piscoturi
ptr.crema:
-5 oua
-6 foi de gelatina
-250 g zahar
-500 g frisca
-2 lingurite coaja zaharisita de portocala (esentiala )
-esenta de rom (ca sa nu spun 50 ml rom ,ca asa era in reteta mamei)
-2 plicuri zahar vanilat
-2 fructe mango
-1 compot mare de piersici
ptr glazura de jeleu:
-500 ml suc natural de portocale amestecat cu zeama de compot de piersici sau apa
-8 linguri de zahar
-2 plicuri de gelatina Ruf (sau 6 foi de gelatina ),sau 2 plicuri tort gelee de la dr oetker
MOD DE PREPARARE :
-intai preparam crema :
-Crema se face la bain marie:cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa ) se incalzesc,amestecand continuu,pana ce se leaga crema si lingura ramane glasata .
-Se adauga coaja de portocale zaharisita,(daca nu aveti,cu o zi inainte ,taiati cu cutitul de legume coaja de la o portocala,numai partea portocalie,taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi)iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta , romul,si un fruct de mango taiat cubulete.
- restul fructelorse (celalalt fruct mangi si piersicile) se taie cubulete .
-se tapeteaza forma : lateral cu piscoturi intregi ,iar pe fund cu piscoturi taiate jumatati.
Piscoturile se insiropeaza usor cu siropul compotului de piersici.Cele laterale se trec rapid prin sirop,doar o clipa si doar pe partea dinspre interiorul formei.
-odata tapetata forma se toarna crema,
-se adauga un nou rand de piscoturi, se preseaza usor peste crema, apoi se acopera cu fructele taiate cubulete
-in aceasta faza se prepara glazura de jeleu din sucul de portocale , siropul compotului de piersici sau apa,zahar si gelatina,conform indicatiilor de pe plicul de gelatina.Jeleu racit un minut , se toarna peste fructe
-se da la frigider pentru cateva ore,pana se intareste jeleul si se decoreaza dupa dorinta.
-scoateti inelul detasabil al formei de tort,abia acum la sfarsit.Funda cu care l-am legat este pentru impresia artistica.