contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mandarine Si Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mandarin-ginger cake

Tortul pe care l-am avut pe masa de 1 ianuarie. Nu am sarbatorit revelionul, nu obisnuim. Pentru noi exista un alt eveniment care va merita sarbatorit in scurta vreme :) Am pregatit totusi acest desert pe care l-am vazut inainte cu o zi pe blogul lui Heathy deoarece mi-a placut cum arata si am banuit ca si gustul este pe masura. Si cum tot sunt putin racita si acest tort delicios contine ghimbir si mandarine, am zis ca merge perfect. Si nu m-am inselat. Tortul este foarte gustos, aromat si consistent, astfel incat o feliuta te satura din prima. Acest aspect il face perfect pentru a fi impartit unui numar mare de meseni (10-12 persoane). Si ca idee generala – acest lucru este valabil la toate deserturile crude.

Am schimbat toppingul, deoarece nu aveam rodii acasa si am marit cantitatile pentru blat deoarece am folosit o forma de tort de 22 cm cu pereti detasabili (Heathy a folosit cu siguranta una mai mica, de 16-18 cm diametru).

Tort cu mandarine si ghimbir (10-12 portii)

Blat

  • 2 cani nuca inmuiata peste noapte in apa rece si bine scursa de apa (nuca inmuiata devine mai gustoasa si pierde din amareala specifica)
  • 1/2 cana curmale fara samburi taiate marunt sau stafide (eu am folosit stafide si leaga perfect)
  • 1 lg ghimbir proaspat razuit
  • sare
  1. Mixati toate ingredientele in robotul de bucatarie pana obtineti o masa compacta, lipicioasa.
  2. Puneti  folie de plastic pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili (20-22 cm diametru). Turanti blatul de nuca si cu mainile umezite repartizati uniform compozitia in tava, apasand si niveland. Dati tava la frigider pana faceti crema.

Crema

  • 2  1/2 cani felii de mandarine (fara pielita)
  • 1 1/2 cana caju crud, inmuiat peste noapte in apa rece si scurs bine (gasiti la Real, Metro, Selgros – la raionul de seminte)
  • 1/2 cana sirop de artar (eu il iau de la dm) sau miere
  • coaja rasa de la o mandarina
  • sare
  • 1/2 cana unt de cocos topit*
  • 2 lg unt de cacao topit*
  1. Toate ingredientele, cu exceptia unturilor, le mixati in robot pana capata o consistenta cremoasa. Apoi adaugati unturile topite si mai mixati putin.
  2. Turnati crema peste blat, inveliti tava in folie de plastic si dati la congelator pana la intarirea completa a cremei. Inainte de servire cu cateva ore se scoate tortul inghetat din forma, se pune pe un platou si apoi se da tortul in frigider pentru a se dezgheta treptat dar totusi pentru a ramane rece si cremos.

Topping

  • fructe de padure (eu am luat de la Auchan, inghetate, se gasesc la kg la raionul de produse congelate)
  • sirop de artar

Mixati fructele de padure cu siropul de artar dupa gust si turnati peste tort. Tortul il puteti pastra in frigider pentru 3 zile sau in congelator pentru o saptamana.

NOTA

* unturile de cocos si cacao pot fi inlocuite, la nevoie, cu ulei de palmier (se gaseste in orice hipermarket).

** dupa 2 zile de stat la frigider devine parca mai bun :)

Poate va atrage si Tarta de lamaie sau Cheesecake-ul de portocale :)


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com