Tort Cu Mac Si Piersici
Sursa Tort cu mac si piersici
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hristos a Inviat!
Un tort cu muuuult mac, cum imi place mie si piersici savuroase din conserva SunFood!
L-am ornat de doua ori, o data pentru fiul meu, Tudor, l-am ornat cu iepuras si oute de ciocolata in staniol, cat sa-l vada si sa-si faca o impresie de sarbatoare, ca si cum noi i-am multumi Iepurasului pentru tot ce ne-a adus. Si cum nu puteam sa las ciocolata in staniol pe tort, la frigider, le-am dat jos mai tarziu si am ornat cu fistic. O mama trebuie sa se gandeasca la mai multe variante, ca sa impace si copiii si musafirii. Noi am mancat doar o felie de tort, restul l-am daruit celor care dorm sub cerul liber.
Particip cu aceasta reteta la Provocarea SunFood, o provocare minunata alaturi de prietene dragi, tot bloggerite. Daca vreti si voi sa participati, alegeti-va repede inca doua prietene, preparati retete cu produse SunFood si intrati in competitie pana pe 19 aprilie! Succes!!
Reteta e din revista Click! pentru femei aprilie/2015 cu unele modificari si adaugiri.
Ingrediente:
100g unt,
200g zahar pudra,
coaja rasa de la 1/2 lamaie,
1 lingurita rasa praf de copt,
6 oua,
100g faina,
200g mac macinat.
Pentru crema:
450g branza dulce,
400ml frisca lichida,
coaja rasa de la 1/2 lamaie,
200g zahar pudra,
1 plic gelatina,
6 jumatati de piersica din conserva SunFood.
Pentru ornat:
6 jumatati de piersica din conserva SunFood,
200g fistic.
Mod de preparare:
1. Incingi cuptorul. Tapetezi o forma rotunde de tort-28cm-cu hartie de copt.
Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi galbenusurile cu un praf de sare(foto 1).
Mixezi cu untul jumatate din cantitatea de zahar pudra si coaja de lamaie(foto 2), apoi crema de galbenusuri o amesteci cu untul(foto 3).
Bati albusurile spuma cu zaharul ramas(foto 4).
Combini, separat, faina cernuta, semintele de mac macinate, praful de copt(foto 1, jos), apoi le incorporezi in crema de unt si galbenusuri.
Albusurile le incorporezi tot in crema de galbenusuri(foto2, jos) , amesteci cu o spatula de la mixer, ca sa nu strivesti albusurile(foto 3, jos), apoi torni aluatul in tava pentru copt(foto 4, jos).
Lasi la cuptor la 180 de grade 25-35 de minute sau pana trece scobitorii . Apoi scoti tava, indepartezi hartia si lasi la racit. Cand e rece complet, tai blatul in doua.
Scoti jumatatile de piersica intr-o farfurie cu un prosop absorbant si le lasi la scurs(foto 1, jos).
3. Freci branza de vaci cu zaharul ramas, zeama de la o lamaie si 1/2 coaja de lamaie rasa(foto2, jos). Pui gelatina la inmuiat in 100ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj. O lasi aproximativ 10 minute, o dizolvi pe bain-marie pana se lichefiaza, dar fara sa fiarba, apoi o torni in fir subtire in crema de branza.
Intre timp, bati frisca lichida rece, de la frigider si o combini cu crema de branza(foto3, jos) si cu gelatina. Imparti crema in doua boluri si le dai un sfert de ora la frigider sa se intareasca putin.
4. Asezi prima felie de blat pe un suport de tort/carton si-l insiropezi cu siropul ramas de la piersici in mod egal si peste cea de-a doua felie de tort(foto 1, jos). Peste primul blat intinzi toata crema de branza dintr-un bol si asezi cele 6 jumatati de piersici taiate marunt, pe care le impingi usor in crema(foto 2, jos). Acoperi cu cealalta felie de blat si intinzi crema din cel de-al doilea bol, imbracand tot tortul in crema. Tai in trei o jumatate de piersica-din 6 jumatati ies 18 felii- si le asezi deasupra pe marginea tortului(foto 3, jos).
Pe laterale tortului, cat si pe mijlocul lui presari fistic crud, nesarat, dar putin prajit, tras putin intr-o tigaie fara grasimi, racit si taiat in bucati marisoare.
Lasi la frigider 3-4 ore, apoi tai felii si servesti.