contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Lamaie Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un tort numai bun pentru sarbatoarea Floriilor. O combinatie delicioasa intre un blat extra-pufos, o crema acrisoara de lamaie si o bezea rumenita.

(inspiratie)
Pentru blat
- 1 cup faina
- 1  1/2 lingurita praf de copt
- un praf sare
- 3 oua
- 3/4 cup zahar
- 1/4 cup ulei
- 4 linguri suc de portocala
- 2 linguri suc de lamaie
- coaja rasa de lamaie si portocala
- un praf de cream of tartar
Pentru crema
- 3 galbenusuri
- 1/4 cup suc de lamaie
- coaja de lamaie
- 6 linguri zahar
- 4 linguri unt rece
- 250 ml smantana pentru frisca+2 lg zahar
Pentru bezea
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- un praf de cream of tartar
- 200 ml apa
Transformare Cup in Grame

Mod de preparare
1. Pregatiti o tava cu inel (20 cm), tapetand-o cu hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 170 C. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si sarea. Intr-un bol adanc mixati galbenusurile timp de 5 minute pana capata o culoare galben pal si devin usor pufoase.
2. Adaugati 1/2 cup din cantitatea de zahar si mixati inca 5 minute, pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul ( in fir subtire) si coaja de citrice. Dati apoi pe viteaza cea mai mica a mixerului si adaugati in parti, faina si sucul de citrice, alternand.
3. Bateti albusurile pana devin spumoase, apoi adaugati cream of tartar si mixati pana obtineti o spuma tare. Incorporati restul de zahar in ploaie si mixati pana obtineti o bezea lucioasa. Amestecati  albusurile la aluatul de baza, prin rasturnare, cu o spatula de silicon. Puneti compozitia obtinuta in tava si dati-o la cuptor pentru 40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
4. Scoateti si lasati sa se odihneasca in tava pentru 5 minute, inainte de a transfera tortul pe un gratar de bucatarie. Cand s-a racit taiati tortul in patru parti egale si subtiri.
5. In timp ce se raceste tortul puteti prepara crema. Amestecati intr-un bol pe bain marie galbenusurile, coaja de lamaie, sucul de lamaie si zaharul. Dupa circa 8-10 minute, cand compozitia s-a ingrosat putin, luati de pe aburi si adaugati cuburile de unt rece. Amestecati pana acesta se topeste, apoi treceti amestecul printr-o sita deasa.
6. Crema obtinuta se lasa la rece. Dupa ce s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta cu zahar. Asamblati tortul si dati-l la frigider cel putin doua ore (sau peste noapte).
Pentru bezea fierbeti zaharul cu apa timp de 15 minute.
7. Bateti albusurile cu cream of tartar pana obtineti o spuma moale. Mariti viteza mixerului si adaugati siropul fierbinte in fir subtire. Bateti bezeaua pana cand bolul ajunge la temperatura camerei (20 min). Ornati tortul cu bezeaua obtinuta si finisati cu o torta de bucatarie.
Este preferabil sa faceti bezeaua chiar inainte de servire, se va pastra mai bine si gustul este mai bun.


comentarii