Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In ultima vreme am avut de toate, numai timp liber nu :) Dar cum luna septembrie se apropie de sfarsit ma grabesc sa postez o reteta cu piersici, piersica fiind aleasa de gazda provocarii Dulce Romanie din aceasta luna ca ingredient de baza. Nicol ne-a propus si o tema, De-ale camarii, din pacate eu nu ma pot prezenta cu inca o reteta, dupa cum spuneam, din lipsa de timp.
Pentru detalii vizitati pagina lui Nicol, cea care in aceasta luna gazduieste "Dulce Romanie".
Sa trecem si la reteta.
Este vorba despre un tortulet simplu, rapid, pe care l-am facut destul de des in ultima vreme, tocmai pentru ca nu necesita mult timp pentru preparare.
Ingrediente:
un pachet de piscoturi,
350 g iaurt,
300 ml smantana dulce pentru frisca,
150 g zahar (sau chiar mai putin),
2 pliculete de gelatina,
piersici (sau alte fructe).
Mai intai feliem piersicile si punem gelatina la hidratat, in apa rece, cat s-o acopere. Amestecam iaurtul cu zaharul, batem frisca. Punem vasul cu gelatina la bain marie, pana ce aceasta se lichefiaza. Incorporam gelatina in iaurtul indulcit; adaugam si frisca, amestecand usor, usor, pentru incorporare.
Punem in crema si cubulete de piersica.
La montarea tortului eu am procedat asa: intr-un vas tapetat cu folie de plastic am asezat felii de piersica, am turnat cam jumatate din crema, am asezat un strat de piscoturi, restul de crema si inca un strat de piscoturi. Piscoturile eu le-am trecut rapid prin cafea, o cafea slaba, si usor indulcita, dar am folosit la insiropat, cu alta ocazie si zeama de compot.
Dam tortul la rece cateva ore.
Rasturnam tortul pe un platou. Eu nu l-am mai decorat cu nimic.
Puteti folosi orice combinatie de fructe. Eu am mers de mai multe ori pe piersici, dar le-am combinat si cu afine si mi-a placut tare mult.