contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Fulgi De Cereale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest delicios tort l-am realizat, in urma invitatiei facuta de catre Roxana Lupu, (prin Liana Toma si le multumesc !) pentru a participa la noul concurs lansat de Dr.Otker, cu ocazia demararii campaniei nationale      “ Imbogateste aromele toamnei !”.
Pe langa deja clasicile esente de Rom, Vanilie, Migdale si Cafea, Dr. Otker ne ofera inca 3 esente cu extract natural de Portocale, Lamaie si Menta. Cu oricare dintre cele 7 esente, de 38ml, putem inbogati dupa gustul nostru si al celor dragi noua, orice ne propunem sa prajiturim .
Tot in cadrul acestei campanii, Dr. Otker, ne ofera sansa de a castiga o bucatarie nou, cu doar 3 esente cumparate, oricine se poate inscrie in promotie, trimitand nr. Bonului fiscal online, pe www.oeker.ro sau prin SMS la 1878. Se poate astfel castiga un vaucher de 3000 de € pentru utilarea bucatariei, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prajiturit.
Deci ce zice-ti va servesc cu o feliuta ?

Timp de pregatire: 200'
Ingrediente blat:
80g unt moale
50g zahar pudra
1 plic zahar vanilat Bourbon Dr. Otker
1 varf cutit scortisoara
3 galbenusuri
3 albusuri
50g zahar tos
100g nuci macinate
60g pesmet
1 lingurita  esenta de portocale Dr. Otker
Umplutura:
500ml iaurt
4 linguri zahar pudra
180g Vitalis Musli cu ciocolata
1 mar, decojit, ras
2 linguri suc de la o portocala
2 plicuri Gelatina Dr Otker
250g smantana dulce
Glazura:
1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr.Otker
Decor:
3-4 linguri Vialis Musli cu ciocolata Dr. Otker
cateva felii de mar
suc de lamaie
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, scortisoara si galbenusurile pana se obtine o spuma. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos si se amesteca in compozitia de mai sus. Se adauga nucile, pesmetul, esenta de portocale si se amesteca usor.
Se toarna aluatul intr-o forma cu inel detasabil ( cu diametru de 26 cm), unsa si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt si intindem uniform. Forma se introduce in jumatatea inferioara a cuptorului preincalzit.
Cuptor electric 160*C (preincalzit)
Cuptor cu aer fierbinte 170*C (preincalzit)
Cuptor cu gaz : treapta 2 (preincalzit)
Timp de coacere: cca 45'
Pentru umplutura se amesteca bine iaurtul cu zaharul pudra , musli, merele si sucul.
Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet si se adauga in compozitie, amestecand bine. Se adauga smantana batuta spuma si se amesteca usor.
Peste blatul racit se asaza umplutura si se intinde uniform. Se da la rece 2 ore.
Se desprinde usor inelul detasabil. Se prepara frisca conform instructiunilor de pe plic si se intinde pe suprafata si pe marginea tortului.
Se marunteste musli, cu un facalet si se presara pe suprafata si pe marginea tortului.
Feliile de mar se stropesc cu suc de lamaie, se orneaza tortul cu acestea si se da la rece pana la servire.
Pofta buna !