Tort Cu Fulgi De Cereale
Sursa Tort cu fulgi de cereale
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A venit toamna!!! In sfarsit!! E anotimpul meu preferat, doar m-am nascut toamna ;-)
Si ce altceva mai bun si mai gustos sa prepari intr-o zi de toamna, daca nu un tort cu mere, huh? Plus cereale de ciocolata, peferatele noastre. Asadar, m-am inscris cu mare drag in Campania Dr.Oetker, imbogateste aromele toamnei!
Din acest retetar am mai preparat inca o prajitura, anul trecut, Prajitura cu pere si scortisoara, care a fost delicioasa si de efect ;-)
Esentele de la Dr. Oetker sunt acum în sticlute mai mari si au o aroma intensa care se mentine si dupa coacere. Pe langa deja clasicele esente de Rom, Vanilie, Migdale si Cafea, Dr. Oetker îsi ofera si 3 esente cu extract natural de Portocale, Lamaie si Menta. Cu doar 3 esente de la Dr. Oetker de 38 de ml poti castiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucatariei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prajiturit. Inscriete în promotie, trimitand numarul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Nu uita sa intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poti înscrie în campania nationala de Esente Dr. Oetker, îti poti alege reteta preferata din retetarul Dr. Oetker pregatit special pentru tine, sau poti participa la un miniconcurs cu premii.
Ingrediente:
80 g unt moale
50 g zahar pudra
1 plic cu Zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 varf de cutit cu scortisoara
3 oua, 50 g zahar
100 g nuci, 60 g pesmet
1 lingurita cu Esenta de portocale Dr. Oetker
Pentru umplutura:
500 ml iaurt
4 linguri cu zahar pudra
180 g Vitalis Musli cu ciocolata
1 mar, sucul de la o portocala
2 plicuri cu Gelatina Dr. Oetker
250 ml smantana dulce
Pentru glazura:
1 plic cu Spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
Pentru decor:
3-4 linguri Vitalis Musli cu ciocolata Dr. Oetker
cateva felii mar
suc de lamaie
Mod de preparare
1. Freaca untul cu zaharul
pudra, zaharul vanilat, scortisoara si galbenusurile.
Incorporeaza usor nucile, pesmetul si esenta de portocale.
Adauga albusurile batute spuma cu zaharul.
2. Toarna compozitia într-o forma cu inel detasabil unsa si tapetata cu faina (cu diametrul de 26 cm) si întinde uniform.
Lasa la cuptor, la foc moderat, (cuptor electric: 160 ºC, cuptor cu aer fierbinte: 170 ºC, cuptor cu gaz: treapta 2) timp de aproximativ 45 de minute.
3. Pentru umplutura amesteca bine iaurtul cu zaharul pudra, musli, marul ras si sucul de portocala.
Adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. Mi s-a parut cam multa, un plic cred ca era de ajuns.
La final, pune frisca lichida batuta spuma.
4. Rastoarna peste blatul de nuca bine copt
si lasa la rece timp de doua ore.
Indeparteaza inelul detasabil si imbraca tortul in frisca pregatita confrom instructiunilor de pe plic.
Incorporeaza usor nucile, pesmetul si esenta de portocale.
Adauga albusurile batute spuma cu zaharul.
2. Toarna compozitia într-o forma cu inel detasabil unsa si tapetata cu faina (cu diametrul de 26 cm) si întinde uniform.
Lasa la cuptor, la foc moderat, (cuptor electric: 160 ºC, cuptor cu aer fierbinte: 170 ºC, cuptor cu gaz: treapta 2) timp de aproximativ 45 de minute.
3. Pentru umplutura amesteca bine iaurtul cu zaharul pudra, musli, marul ras si sucul de portocala.
Adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. Mi s-a parut cam multa, un plic cred ca era de ajuns.
La final, pune frisca lichida batuta spuma.
4. Rastoarna peste blatul de nuca bine copt
si lasa la rece timp de doua ore.
Indeparteaza inelul detasabil si imbraca tortul in frisca pregatita confrom instructiunilor de pe plic.
Pe margine si in mijloc presara musli maruntit. Decoreaza cu felii de mar stropite cu suc de lamaie.
Si nu uitati de Campania Dr.Oetker! Intrati pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, si inscrieti-va în campania nationala de Esente Dr. Oetker, îti poti alege reteta preferata din
retetarul Dr. Oetker pregatit special pentru tine, sau poti participa la un miniconcurs cu premii.
Mai aveti timp pana pe 31 octombrie!!!!