Tort Cu Fulgi De Cereale
Sursa Tort cu fulgi de cereale
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
“În
perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”.
Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei
dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă.
Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu
extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr.
Oetker îți
oferă șansa
de a câștiga o
bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii
în promoție,
trimițând
numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau
prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru
utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de
prăjiturit.
Nu uita să
intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde
te poți
înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din
rețetarul
Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un
miniconcurs cu premii.
Din retetar am ales Tortul cu fulgi de cereale.
Ingrediente:
Pentru
aluat:
80 g unt moale,
50 g zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilat Bourbon
Dr. Oetker,
1 vârf de cuţit cu scorţişoară,
3 gălbenuşuri ,
3 albuşuri,
50 g zahăr,
100 g nuci rase,
60 g pesmet,
1 linguriță Esență de portocale
Dr. Oetker.
Pentru
umplutură:
500 ml iaurt,
4 linguri zahăr pudră,
180 g Vitalis Musli cu ciocolată,
1 măr decojit, ras,
sucul de la o portocală,
2 plicuri Gelatină Dr. Oetker,
250 g smântână dulce.
Pentru
glazură:
1 plic Spumă pentru deserturi cu gust
de frișcă Dr.
Oetker.
Pentru
decor:
3-4 linguri Vitalis
Musli cu ciocolată Dr. Oetker,
câteva
felii măr,
suc de lămâie.
Mod de preparare:
Pasul 1 Se
amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi gălbenuşurile până
se obţine o spumă. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se amestecă în compoziția de mai sus. Se adaugă
nucile, pesmetul și esența de portocale și se amestecă ușor.
Pasul 2 Se toarnă
aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă și tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde
uniform. Forma se introduce în jumătatea
inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cuptor electric: 160 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 45 de minute
Pasul
3 Pentru umplutură se amestecă bine
iaurtul cu zahărul pudră, musli, merele şi sucul. Gelatina se pregăteşte conform instrucţiunilor
de pe pachet şi se adaugă în compoziție amestecând bine. Se adaugă smântâna bătută spumă şi
se amestecă uşor. Peste tortul răcit se aşază umplutura şi se întinde uniform.
Se dă la rece timp de 2 ore.
Pasul
4 Se desprinde uşor inelul detaşabil.
Se prepară frișca confrom
instrucțiunilor de
pe plic şi se întinde pe suprafaţa şi pe marginea tortului.
Pasul
5 Se mărunţeşte musli cu un făcăleţ şi
se presară pe suprafaţa şi pe marginea tortului. Feliile de măr se stropesc cu
suc de lămâie, se ornează tortul cu acestea şi se dă la rece până la servire.
p>3-4 linguri Vitalis
Musli cu ciocolată Dr. Oetker,
câteva
felii măr,
suc de lămâie.