contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Fructe De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

la multi ani Cristian!
mama te pupa si-ti doreste sa ai parte de o viata frumoasa si senina si tot binele din lume sa te insoteasca!!!
la multi ani Cristian!
mama te pupa si-ti doreste sa ai parte de o viata frumoasa si senina si tot binele din lume sa te insoteasca!!!

 blatul de tort
7oua, 7 linguri de zahar, 50ml ulei, 10 linguri de faina, 2-3 linguri de cacao, 10g praf de copt
separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul,
adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus
coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm.


crema
500g fructe de padure....afine, zmeura, mure, coacaze rosii, coacaze negre, cirese
1 l iaurt simplu, 300ml smantana grasa, 180g zahar, 25g gelatina, 2 linguri suc de lamaie.
punem gelatina la inmuiat cu putina apa.
fructele le amestecam cu zaharul, punem oala pe foc pana se inmoaie usor fructele, apoi le trecem prin strecuratoare pentru a indeparta semintele. mentinem sosul obtinut cald.
gelatina o punem la topit pe foc pana ajunge in punctul de fierbere apoi o amestecam cu sosul de fructe cald lasam compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura maini.
punem iaurtul, smantana si sucul de lamaie intr-un vas incapator pornim mixerul si turnam in fir subtire sosul de fructe, mixam bine.
dam vasul deoparte pana incepe crema sa se lege, atunci asamblam tortul.




 

ornat
300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 esenta vanilie

insiropat
o cana apa, 1/2 cana zahar, 1 fiola esenata vanilie
se fierbe apa cu zaharul, rece se adauga vanila.


asamblarea se face in tava cu inel: blat insiropat, crema, blat insiropat, crema
dam la rece pana se incheaga bine crema apoi indepartam inelul tavi si ornam cu frisca.