contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Fructe De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Un dulce racoritor si delicios, ideal de pregatit in perioada calduroasa!
Blat:
400g biscuit petit beure
300g unt
1 fiola esenta rom
Crema:
500g fructe de padure congelate
500g frisca Hulla
450 iaurt gras
300g zahar
30g gelatin
1 fiola esenta vanilie
Biscuitii ii punem in robot si ii faramitam. Untul il topim in microunde si-l adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta, mixand in continuare pana ce sant absorbite in totalitate. Punem compozitia intr-o forma de tort, cu pereti detasabili , presam bine pe fundul formei si dam la rece.
Fructele le punem intr-o strecuratoare si le lasam la decongelat si scurs.
Gelatina o punem la hidratat in putina apa.
Frisca o batem si o dam la rece. Iaurtul cu zaharul si vanilia le frecam bine pana se topeste zaharul.
Amestecam cele doua compozitii, adaugam fructele si gelatin, omogenizam totul si turnam compozitia peste blat. Dam la frigider pentru cel putin 3-4h, sau preferabil, peste noapte.
Se orneaza sau nu, dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata deasupra.
Pofta buna!



Articol recomandat de floare-floare.blogspot.com