contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Fructe De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Multumesc Maya pentru reteta.
Ingrediente:
Blat:
 4 oua
30g amidon
35 g faina
60g zahar
2g praf copt
Coaja rasa de portocala
Crema:
250g mascarpone
50ml lapte de cocos
60g zahar
300g fructe de padure congelate
Frisca
Fructe de decor
Alune (optional)
Mod de pregatire:
Se  mixeaza la maxim zaharul cu coaja de portocala si ouale intr-un vas, pana se tripleaza volumul. 

Se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt, se incorporeaza usor in ouale mixate.


Se unge o tava cu unt si se pudreaza cu faina, apoi se toarna aluatul cu grija.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.
Se scoate blatul si se pune la racit.
 


Se pune amesteca mascarpone, laptele de cocos si zaharul pana acesta din urma se topeste.
 
Se adauga fructele de padure.

 
Se taie blatul in doua (mie nu mi-a iesit asa umflat si am facut doua, dar puteti sa faceti si cu piscoturi si le insiropati cu un suc de portocale proaspat sau unul de fructe de padure) si se umple cu crema.

 
 
Se apasa cu palmele usor peste cel de-al doilea blat, apoi se urneaza dupa preferinte. Eu am pus frisca, alune pisate, capsuni si am incercat sa scriu din ciocolata numele sorei mele, Alina. 

 

 
La multi ani, sis!




 





Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com