Tort Cu Fructe 2
Sursa Tort cu fructe 2
articol scris de al3xandra.bm126 blog noi2inbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avand in vedere ca incerc pe zi ce trece sa imi imbunatatesc retetele cu te miri ce chestii si arome si alte nebunii, am descoperit o varanta muuuult mai buna, zic eu, de Diplomat. Scriu reteta, ca nu am poze din timpul prepararii, dar nu-i mare lucru, sigur va prindeti repede despre ce-i vorba.
Avem nevoie in primul rand de un blat de pandispan de vanilie. Data trecuta (la tortul diplomat) va spuneam ca puteti sa cumparati unul sau sa inlocuiti cu piscoturi. WRONG! Nu se compara ever cu un blat facut in casa, ca la carte. Deci pentru blatul asta eu am folosit asa(dupa sfaturile Laurei A.):
- 7 oua
- 210 gr zahar
- 210 gr faina
- FARA praf de copt
Separam albusele de galbenuse. Batem albusele cateva minute cu un praf de sare, pana sunt spuma. Adaugam zaharul si galbenusele si mai batem inca 15 minute. Da, da ati citit bine. Inca 15 minute incontinuu. Apoi adaugam faina putin cate putin si o incorporam cu o lingura (de lemn), cu miscari de jos in sus. Tapetam o forma de tort cu diametrul de 26 de cm cu hartie de copt(sau cu unt si faina) si turnam in ea compozitia. Lovim tava de masa de cateva ori, sa mai iasa aerul din blat. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam aprox 25 de min. Facem testul scobitorii sa vedem daca e gata(eu am facut testul batului de bambus pentru frigarui, atat de mult a crescut :D ).
Pentru crema:
- 3 oua intregi
- 180 gr zahar
- 350 ml frisca + inca vreo 400 ml pentru ornat
- esenta de portocala
- portocale confiate
- fructe dupa preferinte- eu am pus asa : o conserva de mandarine, una de coktail de fructe exotice, visine si kiwi.
- 1 plic gelatina
Batem ouale si le amestecam cu zaharul. Le punem pe bain-marie pana se ingroasa putin. Adaugam esenta de portocale (dupa gust). Hidratam gelatina cu 50 ml de apa. Asteptam cateva minute pana se umfla si o adaugam in crema de oua. Lasam la racit putin. Batem frisca. Luam 3 linguri din frisca batuta si o incorporam in crema de oua. Apoi crema de oua si portocalele confiate le turnam in bolul cu frisca batuta si amestecam (cu miscari de jos in sus).
Taiem blatul in 3. Luam primul blat, il insiropam cu siropul de la compotul de fructe si asezam fructele taiate marunt peste el. Turnam jumatate din crema peste fructe, asezam si cel de-al doilea blat si procedam la fel. Acoperim cu cel de-al treilea.
Decoram dupa preferinte.