Tort Cu Frisca Si Fragi
articol scris de miki blog Totul despre alimente
Ingrediente pentru blat – 26 cm diametru:
- 6 oua
- 250 gr zahar
- 150 gr faina de tip 00
- 100 gr amidon de frumento sau faina de tip 1 sau 2 care ajuta cresterea blatului si devenirea acestuia pufos
- 6 linguri de apa fierbinte
- 1 plic de drojdie pentru dulciuri
- Scoarta unei lamai data pe razatoare
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml de smantana
- 100 gr zahar vanilat
- 500 gr fragi
- Vanilie aroma
- 250 ml de frisca
- gelatina
Ingrediente pentru a insiropa blatul:
- 250 ml apa
- 1 lingura zahar
- 1 lingura de lichior contreau, sau lichior pe baza de fragi
Timp de pregatire: 30 minute
Timp de coacere: 40 minute
Timp total: 1 h si 10 minute + 1 h de frigider
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Galbenusurile se amesteca impreuna cu 6 linguri de apa fierbinte. In galbenusuri adaugati zaharul si continuati sa amestecati pana amestecul devine spumos. Adaugati faina, drojdia si scoarta de la lamaie. La sfarsit, adaugati albusurile batute spuma, amestecand toata compozitia.
Se unge o tava rotunda 26 cm diametru cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se coace la 180 ° C, timp de 40 de minute.
Lasati sa se raceasca.
In alt vas pregatiti crema astfel: se amesteca smantana cu aroma de vanilie si cu zaharul vanilat.
Taiati blatul in 2 sau 3 straturi. Luati primul blat insiropati-l, acoperiti cu crema si cu fragi. Suprapuneti alt strat de blat si operatiunea se repeta. Lasati o parte din fragi pentru decorare.
Dupa ce ati insiropat si ultimul blat, decorati cu frisca, apoi cu fragi si cu gelatina. Lasati tortul la frigider minim 1 h inainte de a-l servi. Pofta buna!!!