contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Frisca , Fructe Si Glazura De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

blat din 6 oua, 12 linguri zahar,50ml ulei, 9 linguri faina, 1 plic praf de copt
 albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste,  se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt.
se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.

pt sirop: sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid, se indulceste cu zahar
se insiropeaza blatul rece

crema de frisca : 500ml frisca, 3 linguri de zahar pudra, suc de lamaie, o conserva fructe tropicale.
 frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie, se adauga fructele taiate cubulete mici.

pentru ornat: 200ml frisca, 1 lingura zahar pudra, suc de lamaie
frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

glazura de ciocolata: 150g ciocolata cu lapte, 100ml frisca lichida.
se incalzeste frisca se adauga ciocolata rupta bucatele s eamesteca bine pana se topeste.
 se glaseaza tortul cu glazura calduta.

asamblare: blatul se aseaza in tava cu perete detasabil, se insiropeaza, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, se insiropeaza, se pune si restul  de crema.
se da la rece, apoi se glaseaza cu ciocolata.