contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Doua Creme De Ciocolata (ganache)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Un tort pentru iubitorii de ciocolata. L-am savurat duminica. Aveam pofta de un dulce mai special. E simplu de facut si este un deliciu!

Ingrediente blat de cacao:
* 3 oua     * 4 linguri zahar      * 2 linguri cacao
* 1 lingura apa rece       * 1 lingura ulei
* 4 linguri faina      * 1/2 praf de copt
* 3 lg de zahar      * 300 ml apa       * vanilie

 

 

Ingrediente ganache de ciocolata amaruie:
* 240 ml frisca lichida     * 300 g ciocolata amaruie
* 40 g unt nesarat
Ingrediente ganache ciocolata alba:
* 160 ml frisca lichida      * 200 g ciocolata alba
* 30 g unt nesarat
Decor:
100 ml frisca       * bomboane

 

Mod de pregatire:
Se face intai blatul. Se mixeaza albusurile bine, se adauga zaharul treptat si se continua pana se formeaza o spuma care nu curge. Apoi se adauga si galbenusurile, dupa care se opreste mixerul si se adauga cacaoa si faina cu praful de copt, mestecand usor sa se incorporeze. Se toarna intr- o forma cu peteti detasabili de 23 diametru. Se face un sirop din 4 linguri de zahar cu 300 ml apa, care se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.


Se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga peste ciocolata maruntita, impreuna cu untul si se mesteca pana se topeste. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa. Daca e prea groasa crema, se mai adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se amesteca. La fel procedeaza si cu crema alba.
Se face un sirop si se insiropeaza blatul de cacao. Se pune intai ganachul de ciocolata, se lasa la rece 2 ore. Se adauga si crema alba, dupa care se da la rece pana a doua zi. Se orneaza dupa inspiratie. Am uns partile laterale cu frisca, am pus bomboane mici de decor. Am facut un brau din frisca si pe centru melcisori din ciocolata.