Tort Cu Crema Mascarpone
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
- 200 g faina
- 100 g unt
- 60 zahar
- 1 ou
Iti trebuie pentru crema:
- 250 ml lapte
- 80 g zahar
- 1 budinca cu gust de frisca
- 150 g mascarpone
Iti trebuie pentru ornat:
- 50 g bomboane colorate
- 1 plic gelatina incolora
Pregatesti blatul asa:
Amesteci faina cu untul,zaharul si oul si framanti.Daca aluatul este tare poti pune putin lapte.Invelesti aluatul in folie si il pui rece pentru 30 minute.
Pregatesti creama asa:
Tapetezi o forma cu diametrul se 2/3 cm,pui aluatul si dai la copt timp de 15 minute.Intepi aluatul cu curculita.Pui laptele la fiert cu zaharul si adaugi praful de budinca,amestecat in prealabil cu putin lapte.Iei budinca fiarta de pe foc si o amesteci pana se raceste bine.Apoi amesteci budinca cu mascarpone si,daca e nevoie,pui zahar si esenta dupa preferinta.Pui crema pe blat,asezi bomboanele si torni gelatina.Lasi la rece pana se intareste gelatina.
Sursa:Revista"Practic in bucatarie"
Author:FdX