Tort Cu Crema Mascarpone Si Migdale (tort Rapid)
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca cina de Ajun sau pranzul cu familia in ziua de Craciun sunt cele mai importante momente ale sarbatorilor de iarna si timpul va este dusman uneori,acest tort se face la viteza,succesul va fi garantat.
1 blat de tort cu vanilie
100 ml smanatana pentru frisca sau frisca lichida
400 g mascarpone
2-3 pliculete cu ciocolata calda neagra
125 g zahar farin vanilat
5 galbenusuri
migdale cu miere sau nuci caramelizate
cativa stropi de esenta rom sau migdale
Pentru decor : 2-3 linguri de frisca
Crema : Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul farin vanilat pana cand amestecul devine o spuma alba.
Adaugam delicioasa crema mascarpone si batem in continuare pana cand compozitia se intareste.
Punem si migdalele zdrobite,ele vor fi partea crocanta a tortului.
Dam crema la frigider timp de 2 ore.
Siropul: Pregatim o cana de ciocolata calda(concentrata) pentru insiroparea blatului.
Cand s-a racit picuram esenta de care dorim (rom sau migdale).
Glazura o pregatim dupa ce am terminat de montat tortul : Ciocolata maruntita o amestecam cu frisca lichida si o topim la microunde in cateva etape scurte.Omogenizam bine si o turnam peste tort.
Montam tortul : Insiropam prima foaie de blat foarte putin,peste care adaugam jumatate din crema mascarpone.Repetam procesul si pentru a doua foaie de blat pe care o insiropam mult mai bine.Turnam a doua parte de crema si punem ultima foaie de blat.O insiropam bine si pe aceasta .
Turnam glazura de ciocolata astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului.
Pentru decorare folosim 2-3 linguri de frisca batuta ,pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie.
Punem tortul la frigider cel putin 2 ore.