Tort Cu Crema Fina De Lichior De Oua
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Din cacao, zahar si lapte le punem pe foc mestecand continuu pana se topeste si se leaga. trebuie sa aiba aspect de ciocolata topita. Se separa ouale. Se bat albusele spuma, se adauga treptat zaharul, plicul de zahar vanilat si cacaoa lichida, in care am adaugat si galbenusurile.
La sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt (diam. 23cm.) si coacem in cuptor preincalzit timp de 40-45 min. Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca.
Praful de budinca se amesteca cu 4 lg. de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar. Cand s-a incalzit se adauga praful de budinca si fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra.
Cand s-a racit, incorporam crema de branza, lichiorul de oua si gelatina deja inmuiata in 4 lg de apa apoi incalzita putin. Lasam la rece crema obtinuta. Separat batem smantana de frisca cu 3-4 lg de zahar fin. Daca folositi frisca hulala aceasta este deja dulce. Din frisca, jumatate incorporam in crema de lichior. Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule, dupa care se intinde pe primul blat 1/2 din crema, se acopera cu al doilea si se intimde si restul de crema, doar deasupra.
Pe lateral se imbrca cu restul de frisca ramasa. Intr-o tigaie de teflon neunsa, rumenim fulgii de migdale si orman cu ele partile laterale ale tortului. Deasupra se poate orna cu figurine de oua sau iepurasi. Eu nu am avut si am improvizat cu ceva frisca si resturile de migdale pe care le-am maruntit. Cu florile din centru am cautat sa da o nota de primavara si de sarbatoare.