Tort Cu Crema De Zahar Ars
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Poftiti la un desert foarte simplu si gustos.
Ingrediente:
Pentru crema de zahar ars:
1,2 l lapte ( eu am o forma de tort mai mare, de 28 cm)
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri de zahar pentru caramelizat
zahar vanilat
esenta de rom
1 lingurita de ness optional
Pentru blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
zahar vanilat
esenta vanilie
Prima data ne apucam sa facem crema de zahar ars.
Se incalzeste laptele putin cu zaharul. Separat amestecam ouale intregi, apoi turnam laptele peste oua si amestecam incontinuare. Punem si nessul cu aromele.
Intr-o tava de tort punem cele 10 linguri de zahar la caramelizat, miscand tava circular pentru a se tapeta cu zaharul ars.
Turnam amestecul de oua cu lapte in tava si dam la cuptor la 200 grade pentru cca 30 min.
Ne apucam apoi de blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se pune treptat cate o lingura de zahar pana devine ca o bezea. Se incorporeaza cate un galbenus si sa nu uitam de arome.
Dam mixerul la o parte si adaugam cate o lingura de faina amestecand de jos in sus.
Dupa cele 30 min cat crema de zahar ars a stat la cuptor, o scoatem si verificam daca s-a inchegat, daca da, turmam compozitia de blat si mai dam la cuptor tot pt 30 min.
Lasam sa se raceasaca in tava, iar apoi punem un platou deasupra si rasturman.O dam la frigider peste noapte cu tava cu tot, fara sa miscam tava. Intre timp siropul de la crema de zahar ars va insiropa blatul.