Tort Cu Crema De Portocale
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani in Noul An!
Am gasit aceasta reteta pe Lifestyle Cuisine, inainte de acest Revelion.... Cu uimire insa constat ca daca vreau sa intru pe blog... nu ma lasa, mesajul fiind "blogul a fost eliminat", dar ultima postare o are pe 5 ian 2012... Nu stiu ce s-a intamplat...
Deci sa revenim... am vazut aceasta reteta si am salvat-o zicandu-mi ca odata.... candva.... o voi incerca... Pe 31 dec 2011 pe la ora 12 inca nu stiam ce voi face... si mai tarziu m-am hotarat sa incerc reteta... care uimitor a placut pretentiosului meu!...
Crema:
Siropul:
Dupa ce am insiropat blaturile incepem sa le asamblam de jos in sus pana la ultimul blat mic, punand intre ele crema de portocale.
Il decoram cu frisca si ciocolata sub diferite forme
Blatul:
Am gasit aceasta reteta pe Lifestyle Cuisine, inainte de acest Revelion.... Cu uimire insa constat ca daca vreau sa intru pe blog... nu ma lasa, mesajul fiind "blogul a fost eliminat", dar ultima postare o are pe 5 ian 2012... Nu stiu ce s-a intamplat...
Deci sa revenim... am vazut aceasta reteta si am salvat-o zicandu-mi ca odata.... candva.... o voi incerca... Pe 31 dec 2011 pe la ora 12 inca nu stiam ce voi face... si mai tarziu m-am hotarat sa incerc reteta... care uimitor a placut pretentiosului meu!...
Blat:
- 7 oua
- 210 gr zahar
- 180 gr faina
- 30 gr cacao
- un praf de sare
Crema:
- doua linguri amidon
- 250 ml suc natural de portocale
- 350 ml frisca lichida
- esenta de portocala
- 3-4 linguri de zahar
- 1 lingura de miere (asta am adaugat eu)
Siropul:
- 200 ml suc natural de portocale(am pus mai mult)
- 2-3 linguri de zahar
- esenta de portocala
Dupa ce am insiropat blaturile incepem sa le asamblam de jos in sus pana la ultimul blat mic, punand intre ele crema de portocale.
Il decoram cu frisca si ciocolata sub diferite forme
Blatul: