contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani in Noul An!
Am gasit aceasta reteta pe Lifestyle Cuisine, inainte de acest Revelion.... Cu uimire insa constat ca daca vreau sa intru pe blog... nu ma lasa, mesajul fiind "blogul a fost eliminat", dar ultima postare o are pe 5 ian 2012... Nu stiu ce s-a intamplat...
Deci sa revenim... am vazut aceasta reteta si am salvat-o zicandu-mi ca odata.... candva.... o voi incerca... Pe 31 dec 2011 pe la ora 12 inca nu stiam ce voi face... si mai tarziu m-am hotarat sa incerc reteta... care uimitor a placut pretentiosului meu!...

Blat:

  • 7 oua
  • 210 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 30 gr cacao
  • un praf de sare
Se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea. Apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernuta in prealabil), putin cate putin amestecand foarte incet de jos in sus. Se pune compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 35-40 minute. Dupa ce s-a copt(se face testul cu scobitoarea) se opreste focul si se lasa blatul in cuptor 15 minute cu usa intredeschisa, sa se raceasca usor. Dupa 15 minute il scoatem si il lasam sa se raceasca de tot.
Crema:
  • doua linguri amidon
  • 250 ml suc natural de portocale
  • 350 ml frisca lichida
  • esenta de portocala
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 lingura de miere (asta am adaugat eu)
Amidonul il dizolvam in 50 ml suc de potocale. Restul de suc il punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit dam deoparte si turnam amestecul cu amidon. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba, amestecand incontinuu, pana se ingroasa si devine o crema transparenta si sticloasa. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca apoi adaugam frisca batuta bat si indulcita in prealabil cu cateva lingurite de zahar pudra (in cazul in care nu este indulcita). Eu am mai adaugat dupa ce am incorporat frisca si 1 lingura de miere si am mai mixat putin. Adaugam putina esenta de portocala si crema astfel obtinuta o dam la rece.
Siropul:
  • 200 ml suc natural de portocale(am pus mai mult)
  • 2-3 linguri de zahar
  • esenta de portocala
Punem intr-o craticioara sucul de portocale si zaharul si fierbem cateva minute pana se ingroasa putin. Dam la rece apoi adaugam cateva picaturi de esenta de portocala.
Dupa ce am insiropat blaturile incepem sa le asamblam de jos in sus pana la ultimul blat mic, punand intre ele crema de portocale.

Il decoram cu frisca si ciocolata sub diferite forme

Blatul:

Crema: (mai putin poza 3 care e blatul copt)