Tort Cu Crema De Nuci
articol scris de truedelights blog
Atunci cand nu are treaba prin gradina…soacra mea pregateste adevarate delicii culinare. Ieri ,pentru ca a fost sarbatoare in familie, a facut un tort cu nuci asa cum doar ea stie sa faca!
Am sa va impartasesc reteta.
Asadar , avem nevoie de :
PENTRU BLATUL DE LA BAZA:
- 6 oua
- 12 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 8 linguri faina
- praf de copt
- esenta de rom
Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.
Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit.
Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.Se scoate pe platou si se taie in doua.
PENTRU BLATUL MIC DE DEASUPRA:
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- praf de copt
- esenta de rom
- 5 linguri faina
Se face ca la primul blat.Se coace intr-o forma mai mica rotunda.
Se scoate si se taie in doua.O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.
PENTRU CREMA:
- foaia de blat faramitata
- 2 cani cu nuci macinate
- 2 esente de rom
- un pachet cu unt
- 4-5 linguri cu zahar farin
- zeama de lamaie- dupa gust
Se amesteca toate si daca nu s-au legat cum trebuie se adauga zeama de compot.
PREPARAM SI UN SIROP DIN:
- o cana cu apa
- 5-6 linguri cu zahar
- zeama de lamaie
Se fierb pe foc sa se topeasca zaharul, apoi se lasa la racit.
ASAMBLAM TORTUL:
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci,asezam si a doua foaie ,insiropam, intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.
Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc ,o insiropam si intindem deasupra ei crema.
Definitivam cu frisca si ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt.
In crema a adaugat si boabe de struguri din compot.
Altadata a folosit visine din visinata-fara samburi.
E o bunatate! Va asigur
Îndosariat la:Tort cu crema de nuci Tagged: tort