Tort Cu Crema De Ciocolata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un tort pe care il recomandam pentru sarbatori. Usor de facut si mega-delicios.
Ce iti trebuie pentru blat (poza1):
- 6 oua
- 180 gr de zahar
- 180 gr de faina
- 3 linguri de cacao
- 1 pliculet praf de copt
Pentru crema de ciocolata (poza 8 )
- 4 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 50 gr faina
- 120 gr zahar
- 50 gr ciocolata neagra (lipseste din poza)
Pentru insiropat blatul:
-150 ml apa
-3 linguri de zahar
- esenta de rom si de cafea
Pentru glazura:
-100 gr ciocolata neagra (dark)
-30 gr unt
-30 ml smantana dulce
Plan de lucru:
Pt blat:
- batem ouale intregi (poza 2). Mixam, adaugand treptat zaharul (poza 3), pana obtinem o spuma (poza 4).
- presaram in ploaie faina amestecata cu praful de copt si incorporam lingura de lemn (poza 5).
- Adaugam si cacao. Incorporam tot cu lingura de lemn (poza 6).
- aluatul obtinut il punem intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si il lasam la cuptor pana trece testul scobitorii (aproximativ 30 min) (poza 7).
- lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua (poza 13)
-Cat timp sta blatul la cuptor preparam crema (poza 8 ). Laptele se fierbe la foc domol. Separat, galbenusurile se amesteca cu zaharul adaugat treptat (poza 9). Se adauga faina amestecand in continuu (poza 10), iar la sfarsit laptele caldut, putin cate putin si amestecand pana la omogenizare (poza 11). Adaugam apoi si cuburile de ciocolata care se vor dizolva in crema (poza 12).
- Lasam la racit, timp in care preparam siropul. Punem ingredientele intr-un ibric pe foc pana se dizolva zaharul. Insiropam cele 2 blaturi.
- Punem crema peste blatul de jos (poza 14). Adaugam cealalta jumatate de blat si ornam cu glazura (poza 15). Am pus ciocolata la topit pe baie de apa , am adaugat untul si smantana dulce fara a fierbe si am obtinut glazura (poza 16).
Am presarat ciocolata razuita peste glazura, dupa ce aceasta s-a racit si am mancat cu mare pofta (poza 17)
Pofta mare!
Timp de preparare: 90 de minute (incluzand si timpul de coacere)
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C3. Torturi