Tort Cu Crema De Ciocolata Si Smochine

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O felie din acest tort
Cu mare drag eu vă ofer
E un “mijloc de transport”
Direct spre al 9-lea cer
Ingrediente pentru blat
- 5 oua
- 150 gr faina
- 200 gr zahar
- 150 gr unt la temperatura camerei
- 150 gr ciocolata (am combinat ciocolata cu lapte cu cea neagra)
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare

Ingrediente pentru crema
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 100 gr faina (sau amidon)
- 120 gr zahar
- 50 gr unt
- 3 linguri cacao
- 200 gr smochine uscate


Plan de lucru
- Pregatim blatul: Topim ciocolata pe baie de apa
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare
Separat, in alt bol, mixam untul moale, apoi adaugam zaharul
Adaugam si mixam rand pe rand galbenusurile
turnam ciocolata topita si mixam
presaram faina amestecata cu praful de copt
- Adaugam spuma de albusuri peste acest amestec si omogenizam cu o spatula de plastic (silicon)
Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt
- Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii
- Pregatim crema: Intr-o cratita amestecam ouale impreuna cu zaharul
Presaram si cacao si amestecam cu ajutorul unei tel
Turnam laptele
apoi adaugam faina (in ploaie), amestecam pentru a nu forma cocoloase.
- Punem pe foc la redus si amestecam incontinuu pana cand crema se ingroasa (de consistenta unei budinci).
- Adaugam si smochinele tocate marunt
si gata crema.
- Pentru glazura punem ingredintele si le topim pe bain-marie, apoi ornam tortul
- Savurati!