Tort Cu Cremă De Ciocolată şi Frişcă
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tortul de anul acesta de la Revelion a fost facut nu doar pentru sarbatorirea noului an ci si pentru sarbatorirea celor 3 luni implinite de Vladut (nepotelul nostru) pe 1 ianuarie.
Nu a fost un tort complicat, ci unul facut pe fuga, dar foarte gustos.
Am folosit:
Nu a fost un tort complicat, ci unul facut pe fuga, dar foarte gustos.
Am folosit:
- 1 blat de tort, 2 plicuri de crema de ciocolata cu rom si trufe, 500 ml lapte, 10 linguri de zahar, esenta de rom, frisca pentru decor.
Blatul de tort se taie in 3 parti egale pe orizontala.
Se prepara un sirop din 4 linguri de zahar si esenta de rom.
Crema de ciocolata cu rom si trufe se prepara amestecand praful din 2 pachete cu 500 ml lapte si 6 linguri de zahar.
Se insiropeaza prima felie de blat, se adauga apoi un strat de crema. Se repeta operatiunea si cu urmatorul blat.
Ultima felie de blat se insiropeaza, apoi se imbraca tortul cu frica si se decoreaza in functie de imaginatie.
Textul l-am adaptat la cele 2 momente importante: Revelionul si cele 3 luni ale lui Vladut.