contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Cremă De Ciocolată, De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cu ceva timp in urma am pregatit un tort de post, ciocolatos; crema am descoperit-o pe blogul lalena.ro. Am fost foarte multumita de rezultat, a iesit peste asteptarile mele. Si pentru ca am mai incercat cate ceva de pe acel pe blog si am fost la fel de multumita m-am gandit sa scriu aceasta postare pentru parada imbratisarilor virtuale, gazduita in aceasta luna de Laura.


Ingrediente:
Blat: 1/4 cana ulei,
1 si 1/2 cana zahar,
2 cani apa (eu am pus minerala),
3 cani faina (sau cat intra pentru a rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa),
1/2 cana nuca macinata,
1 praf de copt +1 lingurita bicarbonat (stins cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie),
3 linguri cacao,
1 praf de sare,
3-4 linguri gem

Crema de ciocolata: 150 ml lapte de soia,
350 ml ulei de floarea soarelui,
1/2 pahar zahar pudra,
4 linguri cacao,
esenta de vanilie,
3 linguri zeama de lamaie,
sare (un varf de cutit).

Sirop: 200 ml apa, 3-4 linguri zahar, esenta de rom.


Am pus intr-un castron uleiul, zaharul, apa, sarea, gemul, am mixat putin cat sa se amestece ingredientele mai sus mentionate, apoi am adaugat si nuca, faina+cacaua, praful de copt (cernut impreuna cu faina), bicarbonatul si iar am mixat.
Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt; am tinut blatul in cuptor cam 45 de minute, intai la foc iute (5-10 minute), mai apoi la 180 de grade.
Pentru siguranta faceti testul scobitorii. Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat la racit.
Intre timp am pregatit siropul: am pus la fiert ingredientele, sa se topeasca zaharul; l-am lasat si pe acesta sa se raceasca.


Am pus intr-un pahar inalt laptele de soia, uleiul (care au fost la temperatura camerei) si zaharul pudra. Am introdus blenderul vertical pana la fundul paharului si l-am pornit; l-am tinut in aceasta pozitie 1-2 minute. Apoi l-am ridicat, incet; se observa cum se incorporeaza uleiul in lapte - treptat devine o emulsie.
Am adaugat zeama de lamaie (mai ia din gustul uleiului), apoi cacaua, vanilia si sarea. Am folosi blenderul pana s-a uniformizat compozitia.

Am taiat blatul in trei felii; am suprapus feliile insiropate si unse cu crema (am oprit o parte pentru decor). Tortul l-am imbracat in crema ramasa.


Eu m-am jucat si cu o budinca de ciocolata, dizolvata in suc, pe care am repartizat-o pe prima felie de blat; sincer, nu ar fi fost nevoie, dar deh, eu-s mai cu mot :D