Tort Cu Cremă De Brânză şi Piersici
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Salutare!! Nu ne-am vazut de ceva vreme... trebuia sa revin, macar azi, de 1 iunie, sa urez "La multi ani!" tuturor copiilor :)
Si sa postez, cum se putea altfel, o reteta de tort :)
Se vede cand e facut tortul, da? Ei, pana acum nu am reusit sa scriu si pe blog despre acest desert...
Repejor, ingredientele:
Avem nevoie de un blat de tort, cumparat sau facut,
o conserva de compot de piersici SunFood,
400 g crema de branza Goldessa, de la Lidl,
400 ml frisca lichida Pilos, tot de la Lidl (sunt incantata de frisca asta, imi iese fara emotii),
1 plic gelatina,
150 g zahar (sau cat vreti de dulce sa fie tortul).
Eu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit volumul si s-au albit. In spuma de ou am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, in trei transe, si am amestecat usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Am turnat compozitia intr-o forma de copt detasabila si am copt blatul, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute (faceti testul scobitorii, pentru a va asigura ca e totul in ordine).
Am lasat blatul la racorit, pe un gratar pentru prajituri. Rece, l-am taiat in trei felii.
Pentru insiropat am folosit zeama de compot.
Separat am mixat crema de branza cu zaharul. Am incorporat si gelatina, hidratata, in prealabil, in apa rece, cat s-o acopere, apoi tinuta la bain marie pana s-a lichefiat. Am batut bine frisca si am adaugat-o, usor, in crema de branza.
!! Am pus deoparte putina frisca, pentru ornat. La mine frisca ramasa fu galbena, m-am jucat nitel cu niste colorant. Puteti sari peste acest pas.
Am trecut la montarea tortului: am asezat o felie de blat pe un platou si am asezat in jurul ei inelul formei de copt detasabile. Am insiropat, am presarat bucati de piersica din compot, din loc in loc, am pus deasupra 1/2 din crema de branza. Am asezat a doua felie de blat si am repetat pasii descrisi anterior.
Am acoperit tortul cu a treia felie de blat, pensulata cu zeama de compot.
Am dat tortul la rece, pentru cateva ore, dupa care am inlaturat inelul formei detasabile. L-am imbracat in frisca ramasa.
Am ornat tortul cu ciocolata topita, cu piersici si cu zmeura.