Tort Cu Crema De Branza Si Capsuni
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un tort racoritor,cu crema de branza si capsuni,daruit simturilor,este perfect pentru acest moment!
Delicios !
Ingrediente pentru un blat de 28 cm:
8 oua
240 g zahar
240 g faina
un praf de sare
Mod de preparare blat :
Este cea mai usoara modalitate de a faceun blat pufos si inalt,perfect .
Mixam ouale cu zaharul timp de 20 de minute.Inchidem mixerul si apelam la o paleta.
Turnam incet, peste ouale mixate,faina cernuta,putin cate putin.Amestecam usor de jos in sus,fara sa scoatem aerul din oua.
Asezam aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dam tava la cuptor incins la 180 de grade pentru 35 de minute.Probam cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca.
Crema de branza cu capsuni :
700 g branza dulce
300 g smantana sau iaurt grecesc
700 g capsuni + 100 g zahar farin vanilat
30 g gelatina
100 de grame zahar farin vanilat pentru crema de branza
2 linguri coniac sau esenta de vanilie
Budinca de vanilie :
2 plicuri de budinca de vanilie preparate doar cu 700 ml lapte,nu 1 litru
Cand aparoape s-a racit punem 100 g unt gras si o mixam.
200 g capsuni pentru decor
Mod de preparare :
Capsunile proaspete le presaram cu zahar farin vanilat si le stropim cu coniac.
Daca folosim capsuni congelate ,le lasam la scurs si apoi le stropim cu coniac.
Prima data vom prepara budinca conform instructiunilor de pe plic ,doar ca vom folosi 700 ml lapte pentru ambele plicuri,nu 1 litru de lapte !
Cand s-a racit adaugam 100 g unt gras !
Acum, crema de branza :
Hidratam gelatina in 10 linguri de apa calduta.O amestecam bine,sa se dizolve.
Branza o amestecam cu smantana si zaharul farin vanilat.Mixam compozitia cremoasa.Peste ea turnam gelatina dizolvata.Amestecam bine.
Asamblare :
Cand blatul s-a racit ,se taie in doua,pe orizontala.Peste primul blat se asaza un strat de budinca de vanilie,stratul de capsuni si peste ele,crema de branza.Se acopera cu cel de-al doilea blat.
Optional,putem insiropa blatul !
Se tine la rece pana in momentul servirii !
Pofta buna !