Tort Cu Crema De Branza Si Afine
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
BLAT
3 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 5 linguri faina
albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuuare pana ce se topeste si obtinem o spuma dens, lucioasa.
adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina.
caocem blatul in tava rotunda.
PENTRU CREMA
300g branza dulce, 300 ml iaurt gras, 300ml frisca, 10g gelatina, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, suc de la o jumatate de portocala
punem primul plic de gelatina la dizolvat in apa rece, frisca o mixam bine, branza dulce daca este de casa o trecem prin sita deasa pentru a scapa de cocoloase, apoi o amestecam cu iaurtul, frisca si sucul de portocale
topim gelatina si o lasam sa se raceasca pana incepe sa se lege, atunci o amestecam cu o lingura, doua din compozitia de branza, apoi o turnam peste toata crema si amestecam bine.
PENTRU JELEUL DE AFINE
500g afine proaspete sau congelate, 10g gelatina, 200g zahar
oprim vreo 3 linguri de afine
gelatina se pune la inmuiat cu putina apa rece pentru 10 minute apoi o topim pe foc, fara a o lasa sa fiarba
afinele le amestecam cu zaharul si punem vasul pe foc, lasam sa fiarba cam 5 minute pana fructele se inmoaie usor, adaugam gelatina calda
ASAMBLARE TORT
in tava cu inel asezam blatul racit, il insiropam usor,il ungem intr-un strat subtire cu jeleul de afine, punem jumatate din crema, asazam cateva fructe apoi restul de crema, dam la rece pana crema s-a intarit bine.
turnam si restul de jeleul, dar atentie nu tot odata! in 2-3 transe la intervale de 5 minute intre ele pentru a se intari putin stratul precedent