contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Branza, Afine Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din excursia de saptamana trecuta de la Bicaz, ne-am intors si cu niste lapte proaspat de vaca primit de la o doamna tare simpatica, doamna Ioana. Si pentru ca noi niciunul su numtem consumatori de lapte, l-am transformat intr-o branzica dulce, fina, cremoasa, numai buna de un tort. De fapt de doua, ca mi-a iesit multa branza, ceva mai mult de 1 kg. Si pentru ca Alex a vrut cheesecake cu afine, eu am vrut sa fac ceva mai "dichisit"decat un simplu cheesecake. Mi-a iesit ce se vede, un tort dragut, nu ceva iesit din comun ca doar l-am facut pentru noi, insa foarte foarte bun, asemanator cu cel de aici, dar care ne-a placut foarte mult si a avut mare succes.

Bilute de branza si cocos:
- 250 g branza dulce de vaca
- 50 g nuca de cocos
- 50 g zahar
- 2 galbenusuri de ou
- 3 linguri de amidon
Blat de ciocolata:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 50 g ciocolata topita
-1 lingura ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao
- jumatate de lingurita praf de copt
Crema de branza
-350 g branza de vaca
-4 linguri zahar pudra(sau dupa gust)
-300 g afine (din congelator)
-100 g ciocolata alba
-150 ml frisca lichida
-1 plic gelatina
-300 ml frisca batuta
Glazura
 -150 g ciocolata (am pus 100 cu lapte si 50 neagra)
-50 ml frisca lichida
 
Bordura:
-100 g ciocolata neagra

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul,  se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul, apoi se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Rezulta o compozitie densa si vartoasa dar care va deveni pufoasa si aerata in momentul in care se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura. Se toarna compozitia de ciocolata peste bilele de branza si se coace prajitura la foc mic in cuptorul preincalzit 30 minute. (Se incearca cu o scobitoare, pentru siguranta.)
Pentru crema, se hidrateaza gelatina in apa. 
Afinele decongelate se zdrobesc cu blenderul vertical sau doar cu o furculita, daca va place sa ramana si fructe intregi in crema. Branza se amesteca cu 4 linguri zahar pudra si se bate cu mixerul. Se pun afinele peste branza, se amesteca, apoi se adauga frisca batuta. Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi impreuna cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a topit, se adauga gelatina hidratata in putina apa. Se amesteca bine pana cand toata gelatina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa nu mai fie fierbinte, apoi se toarna peste crema de branza.Pe o tava se pune inelul detasabil, se aseaza blatul si peste blat se pune crema de branza. Se pune tortul in frigider pentru 2 ore, dupa care se scoate inelul, se toarna deasupra glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie si preferinta. Eu am facut o bordura gen dantela, din ciocolata neagra.