Tort Cu Crema Caramel
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
200 ml lapte
250 ml frisca
3 oua
1 lingura amidon alimentar sau faina
10 g gelatina
Pentru insiropat:
100 ml apa
1 lingura zahar
1 lingurita esenta de rom
Eeei de cand mi-am propus sa incerc reteta de crema caramel de la Lissa. Uite ca a sosit momentul asa ca am facut acest tort si va spun sincer ca nu mi-a parut rau. Este o crema foarte buna cu gust pronuntat de caramel.
Mod preparare:
Blatul este unul clasic, poate cunoasteti reteta. Se bat albusurile spuma tare , apoi se adauga zaharul treptat si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile unul cate unul si apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se coace intr-o forma rotunda ( d= 24 cm) unsa cu putin unt si tapetata cu faina, timp de 20 de minute la foc potrivit. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se rastoarna pe un gratar.
Pentru sirop amestecam zaharul cu apa si cu esenta de rom , le punem la fiert si dupa cateva clocote, stingem focul si lasam siropul sa se raceasca. Pana se raceste blatul si siropul , preparam crema : Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand repede. Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana. Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca si cu albusurile batute spuma.
Blatul il taiem in doua si il insiropam, apoi il umplem cu crema.
Eu nu l-am decorat mai special deoarece l-am facut pentru acasa , dar voi puteti sa-l ornati cu frisca si zahar caramelizat. Este foarte gustos, multumesc Lissa inca o data pentru reteta de crema si va invit sa-l incercati ! :)
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com