Tort Cu Crema Branza Si Banane
articol scris de agendautila blog Retete culinare si atractii turistice Agenda utila
Ingrediente:
200 grame biscuiti simpli
80 grame unt la temperatura camerei
200 grame branza crema
2 oua
3 banane
100 grame zahar
90 grame ciocolata cu lapte si alune
Nutella pentru ornat
Timp preparare: 80 minute
Preparare:
Acoperiti fundul unei tavi rotunde de copt cu hartie de cuptor.
Sfaramati biscuiti cu ajutorul unui blender sau cu paharul.
Amestecati untul cu biscuitii sfarmati intr-un castron, apoi punetii in tava rotunda de copt presandu-i cu un pahar astfel incat stratul sa fie compact.
Separat amestecati cu mixerul ouale cu zaharul. Adaugati crema branza si bananele taiate in bucatele mici.
Topiti pe bain-marie ciocolata cu lapte si alune si turnati-o apoi in compozitia de crema de branza obtinuta anterior. Amestecati bine ingredientele, apoi turnati compozitia peste stratul de biscuitii amestecati cu unt din tava.
Dati tortul in cuptorul incins la 180 grade aproximativ o ora, lasati-l sa se raceasca complet. Scoateti-l din tava de copt, taiati-l si serviti-l ornat cu crema Nutella.