Tort Cu Cirese
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Sezonul cireselor bate la usa asurzitor. Se cere un un desert pe masura.
Ce iti trebuie (poza 1):
- 1/2 kg cirese
- 100 grame piscoturi Savoiardi
- 300 ml frisca lichida
- 700 gr iaurt (am folosit iaurt de oaie si bivolita 7% grasime)
- 200 ml compot (pt inmuiat piscoturile)
- 20 gr gelatina(am folosit 2 pachete foi Dr Oetker)
- 1 plic Tort Gelee rosu
- 6 linguri zahar pudra
Plan de lucru:
- Punem foile de gelatina la inmuiat in apa pentru 5 minute (poza 2)
- Intre timp batem frisca cu 2 linguri de zahar (pozele 3 si 4)
- Separat intr-un alt bol punem iaurtul si amestecam cu 4 linguri de zahar (poza 5). Punem gelatina pe foc pana se dizolva complet fara a fierbe (poza 6). Adaugam pe rand cateva linguri din iaurt si amestecam cu gelatina diluata, apoi turnam peste iaurtul din bol (poza 7). Aceasta compozitie va fi turnata treptat peste frisca si incorporam cu o lingura de lemn (pozele 8 si 9).
- Insiropam piscoturile (am folosit compot de visine) si le asezam intr-o forma de tort cu peretii detasabili (poza 10)
- Peste acestia adaugam o jumatate din crema de iaurt si frisca si presaram cirese (poza 11). Adaugam restul de crema (poza 12)
- Asezam cirese peste stratul de crema (poza 13). Preparam tort gelee si adauagam peste cirese. Dam la rece pentru cel putin 4-5 ore (poza 14).
Pofta buna! (poza 15).
Timp de preparare: 40 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 22 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C3. Torturi