contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Ciocolataaa Si Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 




Ingrediente:
Blat:
100 g ciocolata(eu am folosit cu lapte,de aceea a iesit blatul mai deschis,dar puteti folosii amaruie pentru o culoare mai intensa)
90 g unt
4 oua
230 g zahar
150 g faina
2 linguri apa
2 linguri cacao
Crema:
250 ml frisca
10 g gelatina
400 g capsuni
Zahar pudra(optional)

Decor:
75 ml frisca
Capsuni
Ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blat:
Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul/margarina si se lasa deoparte.

Ouale se bat cu un praf de sare si 2 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.
Se adauga faina si cacao si se omogenizeaza,apoi se toarna amestecul de ciocolata.

Se omogenizeaza.

Compozitia se toarna intr-o tava(24 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 30 minute.
Ador crusta asta :P
Crema:
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2-3 linguri apa rece si se lasa 10 minute deoparte.
Capsunile(200 g) spalate si taiate se pun intr-un blender si se fac piure. Frisca se bate(nu foarte tare) si se adauga piureul de capsuni,se omogenizeaza.

Gelatina se dizolva la bain marie si se amesteca cu 1 lingura de crema,apoi se incorporeaza in restul de crema.

Asamblare:
In jurul blatului asezat pe un platou se pune inelul tavii si se repartizeaza crema. Restul de capsuni se taie bucati si se aseaza deasupra cremei.

Se lasa la frigider cel putin 3 ore,apoi se decoreaza cu frisca,ciocolata rasa si capsuni(nu l-am decorat foarte mult pentru ca a fost doar pentru noi,daca doriti puteti sa imbracati si marginile).
De mult timp asteptam sa imi iasa blatul mai umflat in mijloc pentru a arata asa feliile :D



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com