Tort Cu Ciocolata
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
:D
Iar tort :))
Si iar m-au lasat acumulatorii... Am doar cateva fotografii :(
Blatul l-am facut din 6 oua, 150 g zahar, 100 g ciocolata, 50 g unt, 200 g faina, esenta de vanilie. Optional, puteti pune si 150 g nuca macinata.
Untul l-am frecat cu spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare, ciocolata topita, esenta de vanilie dar si un praf de sare. Toate astea le-am amestecat mai apoi cu un tel, timp de 15 minute la bain marie.
Am incorporat faina si mai apoi albusurile batute spuma (in aceasta etapa am folosit o lingura de lemn si am amestecat usor, pana s-au incorporat albusurile).
Am dat la cuptor blatul, vreo 40 de minute. L-am verificat cu o scobitoare.
Odata racit l-am taiat in trei, l-am insiropat usor (cu un sirop din apa, zahar si esenta de rom) si l-am umplut cu crema ganache (am incalzit pe foc 250 ml frisca lichida in care am dizolvat 200 g ciocolata, fara sa dau in clocot; am dat la rece compozitia bine omogenizata, vreo 3 ore, dupa care am mixat bine).
L-am uns cu crema si l-am mancat. Repede.
De unde atata ciocolata? La Pasti au primit fetele destui iepurasi si oua de ciocolata...