Tort Cu Ciocolata, Visine Si Banane
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am adus un tort delicios, de post ce-i drept, pentru toti cei care poarta numele Sf. Nicolae. La Multi Ani, sanatate si impliniri dragilor!
Ingrediente
Blat
300 g faina de grau
30 g cacao neagra
110 g zahar brun
375 ml apa minerala carbogazoasa
80 ml ulei de palmier
1 lgt scortisoara pudra
2 lgt praf de copt
3 lgt esenta de vanilie (homemade)
Crema:
3 banane mari
zeama de la o lamaie
3 lg cu varf faina de orez expandat
150 g dulceata de visine
Sirop:
Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai
Glazura:
100 g ciocolata 55% cacao
2 lgt ulei de palmier
2 lgt apa
2 lgt miere de albine
Cum procedam:
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.
4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.
5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)
6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.
Crema:
Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie.
Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.
Glazura:
1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.
2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.
Asamblare:
1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.
2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare. 3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.